vrijdag 1 april 2022 23:30

Alfred Schreuder: “De score had hoger kunnen zijn”

Alfred Schreuder was tevreden over de eerste zeventig minuten van z’n ploeg. Na een interlandbreak pakte Club meteen de draad weer op en boekte een verdiende 1-3 zege op het veld van Beerschot.

“We zijn blij met het resultaat. Waar ik het meeste blij om ben, is de eerste zestig-zeventig minuten met het getoonde spel van het team. We hebben goed gespeeld bij het begin van de wedstrijd en zeker ook nog een kwartier na rust. We stonden 0-3 voor en er leek niets aan de hand. De score had zeker hoger kunnen zijn. Dan wordt het 1-3 en dan zie je dat we het even moeilijk kunnen krijgen. Beerschot kreeg nog een tweetal mogelijkheden om de de 2-3 te maken. Dat mag ons niet overkomen, een paar keer was de organisatie niet goed. Je voelt dat je even de grip kwijtraakt, die grip heb je wel altijd bij een goede organisatie. Dan ben je niet blij als trainer.”

 

Een prima herneming na een interlandbreak. “Over het algemeen ben ik wel tevreden over de mindset na een interlandweek. Meestal loopt het dan wel eens stroef, dat weet ik door ervaring. Gisteren op training zag ik al dat ze erbij waren in hun hoofd, dat is belangrijk. Je hebt weinig tijd om te preparen na interlands, maar ik merkte dat het goed zat. De spelers zijn veel weggeweest en als je dit het eerste uur op de mat legt, dat is goed. De ontwikkeling van ons spel wordt steeds beter. Je ziet veel vaste patronen en de manier van druk zetten is belangrijk. De spelers werken hard en staan met een hele goede focus op het veld. Er zijn geen makkelijke wedstrijden in de competitie, je moet het altijd zelf doen. Vandaag hebben we dat ook zelf moeten doen en ik ben blij met het resultaat.”

 

Intussen won Club zeven wedstrijden op rij. “Het spel is goed, vanaf het begin hebben we een stijgende lijn gehad. Je ziet het continu aan de data, de balbezit momenten, de kansen die we voor en tegen krijgen. Het loopt vele malen beter dan voor de winterstop, dat is wat ik zie. Objectief, maar dat zie je ook aan alles terug.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in