zondag 10 april 2022 21:15

Alfred Schreuder: “Publiek was vandaag de winnaar”

Club Brugge was tegen KV Mechelen van de eerste tot de laatste minuut baas. Blauw-Zwart voetbalde vooral in de eerste helft tal van kansen bij elkaar en won uiteindelijk met 2-0. Alfred Schreuder kon dan ook niet anders dan tevreden zijn.

“We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld”, aldus de Nederlander. “De manier waarop we op het veld stonden was goed. De jongens waren gefocust en wisten wat ze moesten doen. Er waren een paar momenten dat alles klopte, onder meer bij die eerste goal. Maar als je dat niet doet, dan maken zij de goals. Ik herinner me hoe Mechelen scoorde op Antwerp. Dat was heel knap en toonde ook de hand van de trainer. Als topclub moet je daarom klaar zijn om tegen dit soort teams te spelen. Je moet defensief enorm scherp zijn, want we nemen ook veel risico’s en spelen één tegen één. Ik denk dat het publiek vandaag ook een geweldige winnaar is. Voor een mooie wedstrijd heb je twee ploegen nodig en dat was het geval vandaag. We hebben het reguliere seizoen heel goed afgesloten. In het begin hebben we veel veranderd. Dat heeft ons ook punten gekost, maar nu levert het ons punten op.”

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder

Het enige minpunt was het uitvallen van Denis Odoi, die nog voor de rust geblesseerd naar de kant moest. “Denis ging door zijn enkel. Dat zag er niet zo goed uit, maar er is nog geen nieuws. Nog even afwachten.”

Noa Lang van zijn kant zette een sterke prestatie neer. “Noa heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Hij was bij vlagen ongrijpbaar. Dat is de Noa Lang die we willen zien. Daar kan iedereen van genieten.”

Aangezien de wedstrijd tussen Union en Beerschot gestaakt werd, is het nog niet duidelijk met hoeveel punten achterstand Club Brugge zal beginnen aan de Champions’ Play-offs. “We weten dat we sowieso achter staan. Maar we weten ook dat het overbrugbaar is. We moeten gewoon rustig ons werk doen. Ik heb heel veel vertrouwen in de spelersgroep. Het team ontwikkelt zich goed, dat ziet iedereen. De tegenstanders zien dat ook. We moeten gewoon de beide voeten op de grond houden en iedere dag hard blijven werken.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in