zondag 23 januari 2022 17:00

Alfred Schreuder: “Tevreden over ontwikkeling van manier van spelen”

Club-coach Alfred Schreuder was na het gelijkspel tegen Standard gematigd tevreden.

“Ik denk dat we een geweldige wedstrijd hebben gezien van beide kanten”, gaat de coach van start. “Jammer natuurlijk dat er geen publiek bij was, want dit was voor het publiek een prachtige wedstrijd geweest. Daarvoor speel je ook voetbal. Als ik kijk naar mijn eigen ploeg, vind ik dat we de eerste helft heel goed gespeeld hebben. We creëerden veel kansen en gaan eigenlijk onnodig met 1-1 de rust in. We hadden gewoon meer kansen moeten proberen scoren en ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat we probeerden te domineren. Het zag er oog goed uit in verschillende fases. Ik vond Standard verdedigend ook erg sterk en ze hielden de ruimtes vrij compact. Af en toe vonden we de ruimtes echter wel. Eén of twee keer stonden we in de verdediging echt niet goed, waardoor zij konden counteren. Daar heb ik in de rust ook over gesproken en dat was na rust wel wat beter. We komen dan toch op 2-1 en die bal mag eigenlijk nooit in de rug van onze centrale verdedigers gespeeld worden. Het is een vrije voorzet van de rechterkant en je ziet dat die jongen de bal gaat voorzetten. Die moeten we gewoon sluiten met onze verdediging zodat de bal daar niet gespeeld kan worden. Op dat moment waren we niet voldoende geconcentreerd. Verder vind ik wel dat ons elftal daarna weer heel goed heeft gereageerd en op zoek is gegaan naar de goal en uiteindelijk de 2-2 heeft gemaakt. Na die rode kaart kon er nog vanalles gebeuren. Standard kon de wedstrijd nog winnen, maar wij ook via Charles. Al met al ben ik over de ontwikkeling van de manier van spelen heel tevreden. De jongens hebben echt laten zien datgene wat wij graag willen zien. In detail moeten we beter verdedigen op sommige momenten. Nogmaals zonde dat er geen publiek was, want het was wel een aangename wedstrijd om naar te kijken.”

De coach ging ook nog wat dieper in op het spel van zijn ploeg. “Voor ons wordt het belangrijkste het verdedigende aspect. Aanvallend gezien kunnen we wel veel mogelijkheden blijven creëren. Als je in een uitwedstrijd twee goals maakt op Standard, moet dat genoeg zijn om te winnen. De jongens voorin hebben geweldig werk geleverd. Dost scoort twee keer, Charles was heel gevaarlijk, Hans was goed tussen de linies, Buchanan viel goed in en Clinton kwam er ook een paar keer goed overheen. Uiteindelijk vind ik dus dat onze focus van manier van spelen vooral naar het feit moet gaan dat we scherper moeten verdedigen en ook weten dat de tegenstander daarop loert. Die eerste goal bijvoorbeeld kan altijd wel gebeuren, maar die tweede mag eigenlijk niet. Dat heeft met scherpte te maken.”

Tot slot wou de coach nog iets kwijt over de geblesseerden en afwezigen. “Ik denk dat de blessure bij Nsoki wel meevalt, maar Hendry moeten we nu natuurlijk wel missen na de duidelijke rode kaart. We hebben echter wel genoeg opties als ik kijk naar onze selectie. Clinton kan bijvoorbeeld ook in het centrum spelen, dus daar maak ik me op dit moment geen zorgen over”, besluit de coach strijdvaardig. (TM)

 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in