zondag 20 maart 2022 16:45

Alfred Schreuder: “We moeten blijven evolueren als team”

Club Brugge pakte tegen Genk al zijn zesde overwinning op rij. Coach Alfred Schreuder was dan ook tevreden over de prestatie van zijn team.

“Dit was een heel interessante wedstrijd voor ons, aangezien we ons hadden voorbereid op een elftal dat 4-3-3 speelt. Genk speelde echter in een 3-5-2. Dit zijn wedstrijden waar we heel veel uit leren. In de eerste helft kon het spel soms sneller gaan en moeten we meer gebruik maken van de gele kaarten voor hun wingbacks. In de tweede helft hebben we de wedstrijd naar ons toegetrokken en meer gas gegeven. Dit was een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander, maar we hebben getoond dat we beter zijn vandaag.”

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder

Hans Vanaken was deze middag goed voor zijn 99ste doelpunt in Brugse loondienst. “Hans is ongelofelijk balvast en hij leest het spel. Hij is goed in de duels en is gewoon een heel belangrijke speler voor ons.”

Sargis Adamyan was deze middag alweer goed voor een doelpunt. Voor coach Schreuder is dat geen verrassing. “Sargis mistte natuurlijk matchritme toen hij hier toekwam, maar ik had in het begin al het gevoel dat hij basisspeler kon worden. Ik kende hem goed en wist wat zijn kwaliteiten waren. Hij is een goede Bundesligaspeler en het niveau ligt daar heel hoog.”

De achterstand met Union bedraagt nu nog vijf punten. “Union staat nog steeds terecht op kop. We moeten blijven kijken naar onszelf en blijven evolueren als team. Op het einde van de rit zullen we wel zien waar we staan.” (RV)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in