Visual menu

maandag 5 november 2018 19:15

#ASMCLU: “Genoeg kwaliteit om resultaat te behalen in Monaco”

Club Brugge trainde vanavond in het Stade Louis II van AS Monaco. Vooraf spraken Ivan Leko en Wesley Moraes de verzamelde pers toe. Beiden zijn ervan overtuigd dat Blauw-Zwart in staat is om punten te pakken in het prinsdom.

Ivan Leko: “Genoeg kwaliteit om hier een resultaat te behalen”

Als Club Brugge Europees wil overwinteren, dan kan het morgen maar beter winnen tegen AS Monaco. Ivan Leko is vastberaden dat zijn team Monaco pijn kan doen. “We moeten morgen ons eigen spel spelen. We hebben in de vorige drie wedstrijden al getoond dat we onze plaats waard zijn in de groepsfase van de Champions League. Dat we slechts 1 op 9 haalden, is geen correcte beloning voor het geleverde spel. Ik heb alleszins vertrouwen in mijn team. We hebben al vaker getoond dat we met onze manier van spelen kansen kunnen creëren en doelpunten maken. Het moet dus mogelijk zijn om met een goed resultaat naar huis te gaan.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Brugse coach moet morgen Danjuma, Dennis en Vossen missen en bovendien kampen enkele spelers met lichte blessures. Toch wil de Kroaat geen excuses inroepen. “We zullen pas na de laatste training kunnen bepalen wie er fit genoeg is om te starten. We hebben een erg druk programma, dus het is normaal dat de vermoeidheid begint toe te slaan. Er zijn inderdaad enkele spelers buiten strijd, maar ik ben zeker dat we genoeg kwaliteit hebben om hier een goede match te spelen en een resultaat te behalen.”

 

Leko kwam ook nog even terug op de reactie van Ruud Vormer, die na de wedstrijd tegen Genk ontgoocheld reageerde op zijn bankzittersstatuut. “Ik was blij met de reactie van Ruud. Dat is immers de reactie van iemand die absoluut wil spelen, van een winnaar. Dat soort reacties zie ik graag. Ik zou ontgoocheld zijn als iemand zou reageren dat hij het niet erg vindt om op de bank te zitten.”

 

De Brugse coach had tegelijkertijd ook begrip voor de situatie van zijn kapitein. “Ruud won vorig seizoen de Gouden Schoen, werd kampioen en tekende een nieuw contract. Alles was positief, maar je weet dat er ooit een periode komt waarbij je vorm iets minder is. Je moet dat accepteren en heel hard werken om weer top te worden. Hij haalt nu minder rendement, maar dat komt mogelijk ook omdat andere ploegen ons beter kennen en proberen om onze beste spelers af te stoppen. Anderzijds moet dat dan weer meer ruimte geven aan andere spelers.”

Wesley Moraes: “Alles geven om ons te plaatsen voor Europa League”

Tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Monaco twee weken geleden kon Wesley Moraes zijn allereerste goal scoren in de Champions League. De Braziliaan houdt evenwel de voeten stevig op de grond. “Het was een droom om te scoren in de Champions League, maar uiteraard is het resultaat van het team het belangrijkste. Twee weken geleden konden we jammer genoeg niet winnen, dus ik hoop dat ik morgen goed kan spelen en zo het team kan helpen om zich te kwalificeren voor de Europa League. Of er misschien nog meer in zit dan een derde plaats? Laat ons eerst maar focussen op de wedstrijd van morgen. Als we winnen, dan kunnen we nog altijd bekijken wat de andere resultaten zijn.”

Wesley Moraes
Wesley Moraes

Club Brugge kreeg in Jan Breydel voldoende kansen om te winnen tegen Monaco, maar scoren lukte slechts één keer. “We moeten spelen zoals de vorige keer tegen Monaco, maar nog net dat tikkeltje meer geven. Misschien kunnen we dan wel winnen. Het feit dat we op verplaatsing spelen, zou in feite geen verschil mogen uitmaken. Gewoon alles geven zodat we ons plaatsen voor de Europa League, dat is het enige wat telt.”

 

De Braziliaan is aan een erg sterk seizoen bezig, ook al kleven er voortdurend één of twee verdedigers op hem. “Dat maakt voor mij niet uit. Ik probeer veel te bewegen, dus het speelt voor mij ook geen rol tegen welk systeem we spelen. Of er door de afwezigheid van Danjuma en Dennis meer druk op mijn schouders rust? Dat is geen probleem voor mij. Ik ken mijn kwaliteiten en doe mijn best om het team te helpen.”

 

Tekst: Steven Floin

Training en persconferentie Monaco-Club 05-11-2018

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in