#ASMCLU: Club vanmorgen afgereisd naar Nice

Na het 1-1 gelijkspel tegen Racing Genk reisde Club Brugge vanmorgen met een goed gevoel af naar Nice, waar Blauw-Zwart morgenavond tegen AS Monaco zijn 305de Europese wedstrijd speelt.

Text: 

De Brugse delegatie verzamelde vanochtend in de luchthaven van Oostende. Rond 10.30 uur werd koers gezet richting Nice, waar de Bruggelingen kort na de middag landden onder een bewolkte hemel bij een temperatuur van twintig graden. Arnaut Danjuma is nog niet hersteld van zijn enkelblessure en mist dus na de heenwedstrijd ook de terugmatch tegen AS Monaco. Ook Emmanuel Dennis (hamstring) en Jelle Vossen (knie) reisden niet mee af naar de Franse Côte d’Azur.

Blauw-Zwart vertrok vanuit Oostende richting Monaco
Blauw-Zwart vertrok vanuit Oostende richting Monaco

Club Brugge kon niet winnen op Genk, maar zette wel een uitstekende prestatie neer en dat moet vertrouwen geven voor de wedstrijd van morgen in het prinsdom. Bij AS Monaco daarentegen lijkt de malaise nog niet voorbij. Thierry Henry nam enkele weken geleden het roer over van Leonardo Jardim, maar wacht nog steeds op zijn eerste zege. Afgelopen zaterdag verloor Monaco met 1-0 tegen het Stade de Reims van ex-Clubverdediger Björn Engels. De Monegasken tellen daardoor amper 7 punten uit 11 wedstrijden. Dat zijn er exact twintig minder dan na 11 matchen vorig seizoen.

 

Blauw-Zwart speelde al één keer eerder in het Stade Louis II. Dertig jaar geleden nam Club het namelijk op tegen AS Monaco in de tweede ronde van Europacup I. De Bruggelingen hadden de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen, maar gingen in Monaco met zware 6-1 cijfers onderuit. De laatste keer dat Club Brugge naar Frankrijk afreisde, was zes jaar geleden. Blauw-Zwart nam het in 2012 onder toenmalig coach Georges Leekens op tegen Bordeaux.

 

Club is in elk geval met vertrouwen naar Frankrijk vertrokken. "Het is afreizen met een goed gevoel", aldus CEO Vincent Mannaert. "De Champions League is een andere competitie, maar iedereen heeft gezien dat we het zaterdag goed gedaan hebben en dat we bij momenten zelfs baas waren. Dat is vandaag toch niet zo evident, zeker op verplaatsing in Genk. We moeten sowieso aan de wedstrijd beginnen met de intentie om een doelpunt te maken. Wij moeten scoren, want het reglement bepaalt dat wie op verplaatsing scoort een streepje voor heeft. Monaco deed dat bij ons, dus wij moeten dat ook doen. En als we een flinke stap richting overwinteren willen zetten, zullen we moeten winnen."

 

Na de landing in Nice reisde de Brugse delegatie door naar het hotel. Vanavond volgt om 18.15 uur de gebruikelijke persconferentie en vanaf 19.00 uur traint Club in het Stade Louis II. De match tegen AS Monaco morgenavond wordt afgetrapt om 18.55 uur.

 

Tekst: Steven Floin

Related articles