#ATLCLU: Leko toont zich ambitieus op persconferentie

Blauw-Zwart trainde vanavond in het Wanda Metropolitano Stadion van Atlético Madrid. Ivan Leko en Hans Vanaken blikten op de persconferentie vooruit naar de match van morgen tegen 'Los Colchoneros'.

Ivan Leko: “We komen naar hier met ambitie”

Text: 

Voor Ivan Leko is Spanje geen onbekend terrein, want de Clubcoach speelde van 2001 tot 2005 bij Málaga. In 2004 scoorde de Kroaat zelfs nog tegen Atlético tijdens een 2-1 zege tegen de Madrilenen. Intussen is Atlético echter uitgegroeid tot een absolute wereldploeg. Vorig seizoen won het immers de Europa League en enkele maanden geleden pakte het ook de Europese Supercup tegen Real Madrid.

Ivan Leko
Ivan Leko

“Iedereen weet hoe Atlético en Diego Simeone speelt”, aldus Leko. “Ze hebben hun eigen stijl en kunnen een resultaat spelen. Atlético is absoluut favoriet, maar wij zullen op onze manier spelen. De match tegen Dortmund heeft bewezen dat we iets kunnen tonen op dit niveau. Hopelijk kunnen we morgen onze momenten benutten en Atlético pijn doen. We komen in elk geval naar hier met ambitie.”

 

Volgens Thibaut Courtois ligt de zwakte van Atlético op de flanken. De coach van Blauw-Zwart hield evenwel de voeten op de grond. “Hun flanken zijn misschien niet zo fantastisch, maar zwak zou ik niet durven zeggen. Het komt er vooral op aan om tegen hun 4-4-2 de ruimtes te vinden en gevaarlijk te zijn. Eén tegen één zijn we sowieso minder goed, maar elf tegen elf kunnen we wel iets tonen.”

 

Leko wou nog niet in zijn kaarten laten kijken en loste dus nog niets over zijn opstelling morgen. “We zullen proberen om de beste ploeg van dit moment aan de aftrap te brengen. Het feit dat we hier mogen spelen, is al fantastisch. Voor iedere speler volgt nu de kans om te tonen wat hij waard is op dit niveau. We moeten respect tonen voor iedereen, maar ook geloven in onze eigen sterkte. Ik geloof dat we collectief iets kunnen laten zien.”

 

De Brugse coach rekent morgen onder meer op man-in-vorm Hans Vanaken. “Ik ben blij met wat Hans de laatste weken laten zien heeft. Misschien is het wel zijn beste vorm uit zijn carrière. Iedereen weet hoe goed hij kan zijn. Hij heeft veel stappen vooruit gezet. Hopelijk kan hij dat morgen opnieuw bewijzen.”

Hans Vanaken: “Om hier punten te pakken, moet je alles goed doen”

Text: 

Hans Vanaken speelt de laatste weken op erg hoog niveau en hoopt zich morgen ook te kunnen tonen in het Wanda Metropolitano Stadion. “Bij de loting was dit dé match waar je het meest naar uitkijkt. Atlético Madrid behoort immers tot de wereldtop. Om hier iets te kunnen halen, moet je alles goed doen en honderd procent geconcentreerd zijn bij alle acties.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Limburger is er zich van bewust dat het niet evident zal zijn om een gaatje te vinden in het Madrileense blok. “Het is een ploeg die heel goed verdedigt, dat heeft iedereen al gezien. Er staat onder Diego Simeone defensief een heel stevig blok. Het zal aan ons zijn om daar een gaatje in te vinden. Dat zal morgen niet anders zijn. We moeten proberen om de ruimtes te vinden tussen middenveld en verdediging.”

 

Tekst: Steven Floin

Related articles