Visual menu

vrijdag 21 mei 2021 00:45

Bart Verhaeghe: "We werken elke dag hard om goed te zijn"

Voorzitter Bart Verhaeghe was bijzonder fier op de spelers voor het binnenhalen van de zeventiende titel. Na de match gaf hij zijn visie op het voorbije seizoen, de halvering van de punten en COVID.

"Philippe behaalde zijn derde titel na elkaar, waarvan twee bij ons. Dat is al heel speciaal, dat is lang geleden. Ik denk van de jaren zeventig met Happel. Club is geschiedenis aan het schrijven. Het is leuk om nu fan te zijn van Blauw-Zwart; op zes jaar vier keer de titel gehaald, nooit uit de top 2 geweest, we gaan de vijfde Champions League campagne in. Dat oogt allemaal leuk. Dat zijn mooie uitdagingen waar we ons als club op voorbereiden om er weer te staan. Dat is onze ambitie."

 

Club wordt volgens de media nu het Bayern van België genoemd. "Dat flatteert natuurlijk, maar we blijven daar nuchter in. We werken elke dag hard om goed te zijn. Het is natuurlijk veel moeilijker als Bayern. Als je kijkt in Europa wie speelt er na elkaar kampioen, dan is het Ajax en Bayern. PSG heeft nog een kans. Dan heb je wij en er is nog Young Boys Bern in Zwitserland. Bij ons worden de punten gehalveerd, in het buitenland niet. Het is een heel ander verhaal dus. Het is niet normaal dat wij tot de voorlaatste speeldag - als je alle punten zou optellen - vijftien punten voorstaat en nog moet strijden voor de titel. Dit is geen normaal gegeven. Daar bloedt mijn sporthart van. Een sporter moet kunnen winnen en verliezen, maar die doet dat op basis van correcte regels. Dit hoort daar niet thuis die halvering van de punten. Dit krijg je niet uitgelegd in Europa, er is geen enkele voetballer die het begrijpt. Niemand vindt het fair en correct. Daar moeten we wel iets aan doen, willen we de eerbaarheid van onze competitie behouden. Een faire en sportieve competitie. Ik zou dit ook als achtervolger zeggen. Dit is geen kampioenschap waarin je een nacompetitie speelt zoals een EK. Dit is over een gans seizoen de beste ploeg zijn, dat ben je tegen alle ploegen in eerste klasse. Dan is er een systeem dat je sanctioneert en gehalveerd wordt. Wij hebben altijd als Club Brugge gezegd, als we nu vooraan of achteraan staan, dat dit niet sportief is."

 

De voorzitter ging rustig om met de stress voor zo'n titelmatch. "Ik ben vandaag gaan sporten, wat zwemmen en daarna nog wat fietsen. Ik heb de ervaring intussen. Dit is nu mijn tiende seizoen als voorzitter. Je weet hoe zo’n matchen kunnen gaan. Ik beleef dit natuurlijk heel dicht, ik ben de vorige dagen in het Basecamp geweest. Ik weet heel goed wat er leeft en speelt bij de groep. De spelers en de staf hebben professioneel en volwassen gereageerd. We komen terug uit een moeilijke periode waar COVID ons hard trof. We speelden toen net heel goed, we waren actief op drie fronten. We gaan er dan uit in Europa tegen Kiev en in de beker tegen Standard. Op korte tijd waren we twee competities kwijt en zaten we met een groep die afzag van COVID. We hebben er hard aan gewerkt om ze terug te krijgen. Maar je ziet dat die ziekte op sportmensen er serieus inhakt en dat het tijd vraagt om het terug goed te krijgen. Vandaag waren er meerdere spelers weer op het niveau en ze konden terug presteren zoals het hoorde. Je moet gezond zijn dat je lichaam de inspanning weer aankan. Maar je moet op het veld matchritme opdoen, balgevoel en automatismen hebben. Dat heeft meegespeeld, dat is jammer dat COVID ons daar trof naast het verbod van supporters."

 

Het is nu de vraag of Philippe Clement er nog een seizoen bij doet. “We zijn een club die goed gestructureerd is en professioneel werkt in al zijn geledingen. Wat Philippe bij ons heeft gepresteerd, is exceptioneel. Hij is heel belangrijk in dat verhaal. Langs de andere kant hebben we met drie trainers ook al titels gehaald. Er is een structuur die sterk en nodig is om de ploeg op het goede pad te krijgen. We zijn allemaal heel volwassen en professionele mensen met een liefde voor Blauw-Zwart. We gaan met elkaar samen zitten in de komende weken en daar rustig over praten.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in