Visual menu

zondag 2 mei 2021 22:15

Bas Dost: “We hadden de wedstrijd al eerder moeten doodmaken”

Bas Dost toonde zich opnieuw van goudwaarde voor Club Brugge door in de slotminuut nog de 2-2 te scoren. Diep in de blessuretijd kwam de Nederlander nog een teenlengte te kort om de winning goal binnen te duwen.

“Onze eerste helft was niet goed. Misschien was er wat spanning in de ploeg of zo. We verloren vooral te snel de bal. Na de pauze hebben we dat rechtgezet. De tweede helft zijn we goed gestart en zo creëerden we enkele kansen. Zij krijgen dan een kans en maken de goal. Op het einde kwamen we knap terug na die achterstand, maar we lieten hen voordien wel weer in de match komen. We moesten vroeger de kansen afmaken en de wedstrijd doodmaken. Iedereen verwacht precies dat we de andere ploegen gewoon even ‘afmaken’, maar zo werkt het natuurlijk niet.”

Bas Dost
Bas Dost

Voor de wedstrijd maakte de aanvaller voor het eerst kennis met de Brugse fans, die de spelersbus verwelkomden met Bengaals vuurwerk. “Veel fans heb ik niet gezien, maar dat kwam uiteraard door de rook. Maar het waren er best veel. Ik kan heel goed begrijpen dat zij ons volop willen aanvuren. Alleen jammer dat we hen geen overwinning konden schenken.”

 

Voor Dost is het de eerste keer dat hij play-offs speelt, al heeft hij wel zijn bedenkingen bij de halvering van de punten. “Als je zestien punten voorstaat, ben je normaal gezien altijd kampioen, maar hier is dat niet zo. Voor de neutrale kijker zal het wel een leuke pot voetbal geweest zijn. Maar in Nederland snappen ze het systeem niet helemaal, nee.” (EV)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in