zaterdag 15 januari 2022 23:30

Bas Dost: “We hebben bijna niks weggegeven”

Club won heel verdiend met 2-0 van Sint-Truiden met een doelpunt in elke helft. Bas Dost stond opnieuw in de basiself en bedankte voor het vertrouwen met een zeer degelijke prestatie en een knappe lob.

“Sint-Truiden is blijkbaar een tegenstander die mij wel ligt”, opende de Brugse spits. “Het is immers mijn vierde doelpunt in drie wedstrijden tegen hen. Gelukkig kon ik mijn basisplaats rechtvaardigen met een doelpunt, al was het niet zo makkelijk als het er misschien uitzag. Ik wist zeker dat ik geen buitenspel stond toen Ruud die pass trapte, maar dan moest ik de bal nog voorbij de doelman krijgen. Uiteindelijk kon ik met een propere lob voor de 2-0 zorgen en kregen we zo wel wat meer zekerheid omtrent de overwinning. Eerlijk gezegd had ik wel nog een doelpunt meer moeten scoren, maar na die sublieme pass van Hans was ik te moe om nog accuraat af te werken. Dat was slecht gedaan van mij, maar dat zet ik in een volgende wedstrijd wel weer recht.”

Bas Dost
Bas Dost

De Nederlander kreeg meteen het vertrouwen van zijn landgenoot Alfred Schreuder. “Hij verwacht uiteraard dat ik goals maak”, lachte Bas Dost. “Hij verwacht ook dat ik druk zet op de verdediging en dat ik mij laat betrekken in de combinatie. Soms wil hij dat ik niet mee doe aan het spel en dan plots opduik op de juiste plaats zoals het een echte spits betaamt en dat ligt mij wel moet ik beamen. We winnen met 2-0, we hebben bijna niks weggegeven en ook dat is een compliment voor deze degelijke ploegprestatie van vanavond.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in