Beloften blikken vooruit naar UEFA Youth League

Ook voor de Brugse U21 staat voor het tweede seizoen op rij Europees voetbal gepland. Coach De Mil, Brendan Schoonbaert, Matthias De Wolf en Maxime De Cuyper blikken vooruit op de toppers tegen PSG, Real en Galatasaray.

Alle spelers waren unaniem tevreden met de loting. “Real treffen is een kinderdroom die uitkomt”, wist Schoonbaert te vertellen. “Net zoals de vorige keren willen we ervaring opdoen en bijleren, terwijl we altijd ons eigen spel blijven spelen.” Volgens Matthias De Wolf zal het verschil tussen Europees voetbal en de competitie aanzienlijk zijn. “Desondanks hebben we vorig jaar al getoond dat we tegen elke groep kunnen winnen.” Ook Maxime De Cuyper neemt die ervaring van vorig jaar mee naar deze campagne. “Er komen prachtige verplaatsingen naar Madrid en Parijs aan. Het zal niet makkelijk zijn, maar ook vorig seizoen speelden we tegen topploegen en konden we zelfs winnen van Atlético. We zullen constanten in onze prestaties moeten leggen om resultaten te halen. Dat we een jonge ploeg hebben, mag geen excuus zijn, dat was vorig jaar al het geval.”

 

Coach Rik De Mil beaamde de woorden van zijn spelers. “Het is uiteraard een fantastische loting, dat zag ik ook aan de reactie van de jongens. De UEFA Youth League is sowieso een meerwaarde, maar met deze ploegen te loten krijgt het nog een extra pigment. De boodschap zal dezelfde als vorig seizoen zijn: altijd op onze manier voetballen, lessen trekken uit de moeilijke wedstrijden en geloven in onze kansen, ongeacht de tegenstander. Als we dat kunnen combineren met genieten van de ervaringen, dan kunnen we spreken van een geslaagde campagne.”

Related articles