Beloften boeken mooie zege op bezoek bij Anderlecht

Dinsdagavond werd de wedstrijd tussen Anderlecht en Club nog gestaakt door de dichte mist, maar woensdagmiddag stond de inhaalwedstrijd al op het programma. Club haalde het na een uitstekende wedstrijd met 1-3 in Tubeke.

Bij de Brugse beloften mocht nieuwkomer Badji ritme opdoen, ook Shinton en Van Der Brempt stonden in de basisploeg. Bij Anderlecht stelde Craig Bellamy een jonge ploeg op. Club nam meteen het heft in handen en zette hoog druk, wat in de eerste minuut al tot de 0-1 leidde. Een korte vrije trap kwam bij Guldix, die onder druk van de opzittende Badji de bal terugspeelde naar de doelman, maar dat volledig verkeerd inschatte en zo de bal tegen de eigen netten zag hobbelen.

 

Beide teams kregen enkele kleine kansen, tot Badji net voor rust aan de eerste paal een hoekschop binnen duwde met het hoofd. Club ging zo rusten met een 0-2 voorsprong. In de tweede helft kon Anderlecht milderen toen een harde voorzet vanop links via het been van Van Der Brempt voorbij Shinton in doel ging. Beide ploegen kregen nog goede kansen, maar het was De Wolf die de wedstrijd op slot deed met een schot vanop de rand van de zestien, iets na het uur. Club toonde zich fysiek sterker en ging met de zege huiswaarts.

 

Anderlecht: Vercauteren – Lavia, Lissens, Leoni, Dailly, Mehssatou, Kalulika, Daskevics, Suray, Timassi, Guldix

 

Club Brugge: Shinton – Vervaque, Van Der Brempt, Hautekiet, De Cuyper – Blomme, Van Den Keybus, De Wolf – Ochieng, Badji, Aelterman

Related articles