Beloften boeken tweede zege in Youth League

Na Galatasaray keren ook de beloften van Paris Saint-Germain met lege handen terug uit België. De beloften van Club leverden opnieuw een sterke prestatie af en scoorden 1 keer in elke helft.

Coach De Mil gooide zijn ploeg ietwat door elkaar doordat Kossounou en De Ketelaere aansloten bij de A-kern, maar dat nam niets af van de kwaliteit van het voetbal. Baeten kraakte in de openingsfase tweemaal zijn schot, maar Club had de bovenhand tegen de Fransen. Dendoncker was een kleine 20 minuten het dichtst bij de openingsgoal, maar zijn kopbal van dichtbij miste overtuiging. Aan de overkant toonde PSG zich vooral gevaarlijk op de hoekschoppen, die Simons altijd scherp indraaiend richting doel trapte. Doelman Lammens gleed één keer uit, maar gelukkig kon niemand er zijn voet tegen zetten.

Na een heerlijke actie op de rechterflank door Blomme haalde hij de achterlijn en zette hij perfect voor, waar Aelterman ongehinderd de doelman kon fusileren, 1-0. Na de openingsgoal werd het voetbal iets bitsiger met fouten langs beide kanten en gele kaarten voor De Cuyper en Van Der Brempt. De grootste kans was nog voor Baeten, die alleen voor doel kwam, maar onder hevige druk naast schoot.

In de tweede helft zette PSG meer druk naar voor. Simons zorgde eerst als aangever en nadien als afwerker voor twee goals, maar liep bij beide fases buitenspel. Club had het lastig, maar kwam tegen de gang van het spel in op fantastische wijze op een dubbele voorsprong. Wilkims nam de bal met links aan vanop 30 meter en nam het leer dan heerlijk op de slof, Franchi was verrast en kansloos op de wereldgoal van de jonge Belg. Daarna zakte bij PSG de moed in de schoenen en kreeg Club steeds meer zin. De Cuyper was opportunistisch in de aanval en kon met het hoofd bijna de 3-0 scoren. Club speelde het rustig en volwassen uit en kwam geen enkele keer meer in de problemen. De 6 op 9 en een tweede plaats in de groep is dan ook dik verdiend halfweg de groepsfase van de Youth League.

 

Club Brugge: Lammens – Vervaque, Van Der Brempt, Dendoncker, De Cuyper (c) – Blomme (85’ Asoma), Van den Keybus, De Wolf – Wilkims, Aelterman, Baeten (66’ Appiah)

PSG: Franchi – Coulibaly, Sissako, Mbe Soh (c) – Balde, Kapo (80’ Fressange), Ruiz-Atil, Kitenge (75’ Kamara) – Simons (75’ Barnadou), Nagera (80’ Ahamada M'Ze), Fadiga (58’ Amkadmi)

Doelpunten: 25’ Aelterman (1-0), 67’ Wilkims (2-0)

Youth League Club Brugge - PSG

Related articles