Visual menu

woensdag 22 mei 2019 09:15

Beloften eindigen seizoen met 2-1 winst tegen kampioen Genk

Dinsdagavond sloten de Brugse beloften het seizoen in schoonheid af. In een moeilijke thuismatch tegen kampioen Genk slaagden de jongens van coach De Mil erin om een achterstand om te buigen in een zege.

Blauw-Zwart begon met een piepjong elftal aan de wedstrijd. Beide ploegen kozen volop voor de aanval in een poging er een mooie match van te maken, maar ondanks de vlotte combinaties, bleven gevaarlijke doelkansen uit. Genk was het dichtst bij de openingstreffer, maar de bal ging gelukkig net naast doel. Aan de overzijde schilderde De Cuyper een vrijschop eveneens net naast. De Ketelaere bracht via een slimme pass Baeten in schietpositie, maar de Genkse goallie duwde de bal ultiem uit zijn doel. Bij een tegenprik van de bezoekers scoorde Paesen de 0-1. Zuur, maar Club herpakte zich snel. Kapitein Schoonbaert en opnieuw Baeten misten elk de kans op de gelijkmaker. Op slag van rust moest doelman Shinton nog een doorbraak van de Limburgers neutraliseren.

 

In de tweede helft probeerde Club de bakens te verzetten, maar Genk had licht overwicht. Tot Osei-Berkoe perfect werd aangespeeld en de 1-1 nette. Bij Club werden nadien vier wissels doorgevoerd. Het bleef spannend, beide teams wilden de overwinning binnenhalen. Net voor tijd ging een schot van Genk centimeters naast de paal. In de extra time gaf De Ketelaere de perfecte assist aan Cambier die de Genkse doelman van dichtbij geen kans gaf. 2-1. Een mooie afsluiter van het seizoen. De beloften eindigen de competitie op een verdienstelijke vierde plaats.

 

Club Brugge: Shinton, Vervaque (79’ Tanghe), Van Der Bremt, Schoonbaert, De Cuyper, Asoma (76’ Baiye), Van Den Keybus, De Wolf, Osei-Berkoe (82’ De Kuyffer), De Ketelaere, Baeten (63’ Cambier).

 

Doelpunten: 35’ Paesen, 57’ Osei-Berkoe, 90’ Cambier

Beloften Club Brugge - Racing Genk Beloften

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in