Beloften gaan met 3-1 onderuit in Monaco

De Brugse beloften hebben hun vierde wedstrijd in de Youth League met 3-1 verloren van AS Monaco. Blauw-Zwart begon sterk, maar botste op een efficiënte thuisploeg die nog voor de rust drie keer scoorde. Een kwartier voor tijd kon Cyril Ngonge de eer redden voor Club.

Text: 

De Brugse beloften hadden twee weken geleden in extremis met 2-3 verloren van Monaco. Blauw-Zwart moest echter niet onderdoen voor de Monegasken en kon ook nu als eerste dreigen: een vrije trap van De Cuyper werd via een thuisverdediger over het eigen doel gekopt. Monaco reageerde met een kans voor Isidor, die goed werd afgestopt door doelman Gabriël. Club nam daarna het commando over en kwam via de flank enkele keren dicht bij een doelpunt: Lemoine kon een voorzet van De Cuyper niet verzilveren en Fadiga verlengde een pass van Ngonge naast doel. De beste kans was voor Mathias De Wolf, maar de middenvelder kopte een voorzet van Fadiga naast.

De Brugse beloften gingen met 3-1 onderuit
De Brugse beloften gingen met 3-1 onderuit

De Bruggelingen moesten echter gaandeweg het initiatief overlaten aan Monaco. Gabriël kon eerst met een prima reflex Isidor het scoren beletten, maar even later was de 1-0 toch een feit toen Fuakala de bal ongelukkig in eigen doel gleed. De Brugse youngsters leken aangeslagen en hadden af te rekenen met een efficiënte thuisploeg. Na een actie op links kon Zerkane aan de verste paal de 2-0 binnenschieten en kort voor de rust scoorde Isidor met een kopbal zelfs een derde keer.

 

Club schakelde na de pauze over van een 3-5-2 naar een 4-3-3 en dat leverde meteen een prima kans op: Louis Declerck trof echter de buitenkant van de paal. Daarna verwaterde de partij en vielen er amper kansen te noteren. Een kwartier voor tijd hervonden de Bruggelingen hun tweede adem en dat leverde ook resultaat op: Cyril Ngonge kon een hoekschop binnenkoppen en zorgde zo voor de 3-1. In de slotminuut werd een kopbal van Schoonbaert nog net voor de doellijn weggewerkt en dus veranderde de score niet meer. Door deze nederlaag blijft Club achter met vier punten uit vier wedstrijden.

 

Club Brugge: Brent Gabriël – Brendan Schoonbaert, Nathan Fuakala (59’ Jarno Vervaque), Siemen Voet – Noah Fadiga (46’ Charles De Ketelaere), Louis Declerck (74’ Visar Shala), Samuel Asoma (74’ Lars Dendoncker), Mathias De Wolf, Maxim De Cuyper – Cyril Ngonge, Gabriel Lemoine (66’ Milan Cambier). Coach: Rik De Mil.

Doelpunten: 26’ Fuakala (owngoal, 1-0), 34’ Zerkane (2-0), 38’ Isidor (3-0), 77’ Ngonge (3-1).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles