Beloften gaan met 3-1 onderuit tegen ervaren Anderlecht

In Neerpede werd maandagavond de derde wedstrijd van Play-Off 1 gespeeld. De Brugse beloften namen het op tegen quasi een volledige A-ploeg van Anderlecht. Ondanks het verschil in leeftijd, was het verschil in niveau beperkt, Club ging met 3-1 de boot in na een late kopbalgoal op hoekschop.

In tegenstelling tot de thuisploeg, deed coach De Mil geen beroep op A-kernspelers. Het piepjonge Club had het moeilijk in de aanvangsfase. De kwieke Amuzu dreigde vaak. Fuakala redde een opwippertje van hem op de lijn en ook Schoonbaert moest even later redding brengen op de doellijn. Doelman Shinton stond vaak pal, maar een afstandsschot van opnieuw Amuzu liet hem kansloos, 1-0. Aan de overkant had Boeckx minder werk, enkel De Wolf kwam bijna oog in oog met de doelman. Van Der Brempt werd nog afgestopt in het strafschopgebied, maar het appel voor strafschop bleef onbeantwoord. Net voor rust kon Saief met een perfecte vrijschop over de muur in de verste hoek trappen, 2-0 ruststand.

              

De tweede helft begon zoals de eerste: Anderlecht domineerde opnieuw op het steeds zwaarder wordende, doorweekte veld. Doelman Shinton moest een gevaarlijk schot van alweer Amuzu in hoekschop duwen.  Pas rond het uur kon Club opnieuw overeind komen. Schoonbaert gaf een verre pass naar de inlopende De Kuyffer, die neergehaald werd in het strafschopgebied. De Kuyffer trapte de penalty zuiver binnen, 2-1. Club zat opnieuw in de wedstrijd. Coach De Mil bracht enkele verse krachten in. Toch moest alweer doelman Shinton redding brengen nadat ook Anderlecht een strafschop kreeg. De tijd vorderde en Club bleef geloven in de gelijkmaker. Na een verre ingooi kopte De Wolf op doelman Boeckx. In plaats van de verdiende 2-2 viel het doelpunt aan de overzijde. Op hoekschop werd Shinton een derde maal gevloerd door Dante. Nadien bleef Club alsnog op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Ondanks forse druk vooruit, en veel geharrewar voor het doel, bleef de 3-1 helaas op het bord. Een sterke prestatie en een pak ervaring rijker. Vrijdag volgt het belangrijke bekertreffen tegen Cercle in het stadion van Deinze. Alle fans welkom!

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert, Fuakala (60’ Tanghe), Voet, De Wolf, Asoma (84’ Cambier), Van Der Brempt, Van Oudenhove, De Kuyffer, Declerck (77’ Ugur), Osei-Berkoe (77’ Van Den Keybus) 

 

Anderlecht: Boeckx – Appiah, Sanneh, Milic, Saief – Leoni, Gerkens, Lutonda – Amuzu, Doku, Dewaele

 

Doelpunten: 30’ Amusu 1-0, 40’ Saief 2-0, 58’ De Kuyffer 2-1, 90’ Dante 3-1.

Beloften Anderlecht - Club Brugge Beloften