Beloften halen uit tegen Gent

In een drukke periode zorgden de Brugse beloften gisteren voor een topprestatie. Op bezoek bij Gent werd het na een dolle tweede helft 1-6 in het voordeel van Blauw-Zwart.

Coach De Mil miste met kapitein Schoonbaert en doelman Shinton enkele sterkhouders wegens internationale verplichtingen. Bovendien roteerde hij op enkele posities door de zeer snel opeenvolgende wedstrijden. Onze youngsters waren de ontgoocheling van het late gelijkspel tegen Antwerp volledig vergeten en wensten niets minder dan een driepunter. Ze trokken dan ook vanaf de eerste minuut ten aanval. De oprukkende De Wolf zette knap voor, maar kapitein De Kuyffer kon er net niet bij. Ook Cambier kon een voorzet van Voet niet afwerken. Club domineerde, maar doelman Lammens moest op zijn beurt met een heuse zweefsprong de bal uit de winkelhaak duwen om een onverwachte achterstand te vermijden. Gelukkig scoorde Declerck net toen Gent wat in de wedstrijd probeerde te komen. De knappe verre assist kwam van Van Der Brempt. Toen thuisspeler Akbib terecht met een tweede geel uitgesloten werd na een aanslag op De Kuyffer, kon Club de eerste helft rustig uitspelen. Cambier probeerde de score net voor rust nog te verdubbelen, maar slaagde er niet in.

 

Bij de start van de tweede helft werd De Kuyffer gewisseld voor Osei-Berkoe en Tanghe werd de nieuwe kapitein. Een geslaagde wissel, want Osei-Berkoe werd kort nadien foutief neergehaald, De Wolf trapte de strafschop binnen. Zowel Cambier als de bedrijvige Vanacker probeerden de score te verhogen, maar de thuisdoelman voorkwam erger. Ook Osei-Berkoe miste een open doelkans toen Ugur een perfecte voorzet voor doel bracht. De druk van Club en de mooie combinaties bleven aanhouden. Het was de pas ingevallen Van den Keybus die vanop links Van der Brempt in stelling bracht. Hij knalde perfect de 0-3 binnen. Match gespeeld. Ongelukkig balverlies op het middenveld zorgde even voor desorganisatie achteraan en met een gelukje scoorde Gent via de paal de 1-3.  Het spelbeeld wijzigde echter niet. Club trok opnieuw alle registers open en alweer Van den Keybus bediende de voor doel staande Cambier die voor zijn inzet beloond werd met een doelpunt. De coach bracht nog Van Oudenhove en De Ketelaere in, waardoor het mooie combinatievoetbal bleef duren. Van Oudenhove bedankte hem met een ongelofelijk kanonschot vanop 30 meter van het doel. Het was uitblinker Declerck die een perfecte hoekschop richting de inlopende Van Oudenhove had getrapt. 1-5. Gent moest de kelk tot op de bodem leegdrinken en via alweer een hoekschop van Declerck kon Osei-Berkoe mooi binnenkoppen. Een half dozijn doelpunten leverden alvast goede moed op om een drukke periode in schoonheid te proberen afsluiten, aanstaande maandag op het veld van Cercle.

 

Club Brugge: Lammens, Tanghe, Fuakala, Voet, De Wolf (60’ Van den Keybus), Vanacker, Van der Brempt (70’ Van Oudenhove), Ugur (78’ De Ketelaere), Cambier, Declerck, De Kuyffer (46’ Osei-Berkoe)   

 

Doelpunten: 26’ Declerck 0-1, 48’ De Wolf 0-2, 63’ Van der Brempt 0-3, 74’ X 1-3, 77’ Cambier 1-4, 87’ Van Oudenhove 1-5, 90’ Osei-Berkoe 1-6.

Beloften AA Gent - Club Brugge Beloften

Related articles