Beloften lopen verdiend punt mis in slotfase tegen Monaco

Na de stuntzege in Madrid mochten de Brugse beloften Monaco ontvangen in eigen huis. Club leek een verdiend punt thuis te houden na een evenwichtige partij, maar slikte diep in de toegevoegde tijd toch nog de pijnlijke 2-3.

De beloften kenden een moeilijk wedstrijdbegin. Monaco zette hoog druk, het uitvoetballen liep regelmatig stroef. Het was dan ook niet tegen de gang van het spel in dat de Monegasken al vroeg op voorsprong kwamen. Vanop zijn flank kwam Isidor alleen voor doel te staan en verschalkte hij Gabriel. De paal bracht nog redding, maar Abanda was goed gevolgd en tikte simpel binnen. De tegengoal was het sein voor Club om zich meer te laten zien tegen hun Franse tegenstander. Door feller in de duels te zijn, dook Blauw-Zwart vaker voor doel op en dwong het ook enkele hoekschoppen af. Waar Schoonbaert eerst nog in het pak trapte na een ingestudeerd nummertje, was het even later wel raak. Diezelfde Schoonbaert kopt op vrije trap op de paal, maar opnieuw bracht de rebound een doelpunt. Fadiga trapte de bal hard en laag tegen de netten. 

 

Net zoals de score, was de match bij het begin van de tweede helft in evenwicht. Asoma voor Club en Gouano voor Monaco kregen een kans, maar langzamerhand was het toch Monaco die het overwicht herwon via een resem hoekschoppen en schoten vanuit de tweede lijn. Uiteindelijk viel dan ook de 1-2: een bal vanaf de rechterkant kwam voor het hoofd van Gouano, die het leer verlengde in de linkerhoek. Club leek geslagen, maar kwam toch nog op gelijke hoogte. De Ketelaere, die net na de tegengoal mocht invallen, draaide zich heerlijk weg van zijn verdediger en verschalkte Abonnel vanuit een onmogelijke hoek. Een prachtgoal van de youngster. Met de inbreng van Blomme en Ugur bracht Club nog wat frisse benen tussen de lijnen, maar de wedstrijd evolueerde richting een slotfase met veel duels en heel wat frustraties. 2-2 leek de terechte eindstand te worden, maar helemaal in het slot scoorde Monaco dan toch. Geen 5 op 9 en een tweede plaats, maar 4 op 9 en een derde plaats in groep A is het resultaat na 3 speeldagen. Doodjammer, maar op naar Monaco!

 

Club Brugge: Gabriel – Schoonbaert, Fuakala, Voet – Fadiga, Asoma (81’ Ugur), Declerck, De Wolf, De Cuyper (81’ Blomme) – Cambier (66’ De Ketelaere), Ngonge (93’ Dendoncker)

AS Monaco: Abonnel – Biancone, Panzo, Badiashile, Silva – Massengo, Thuram Ulien, Zerkane – Isidor, Gouano, Abanda Mfomo

Doelpunten: 13’ Abanda 0-1, 32’ Fadiga 1-1, 66’ Gouano 1-2, 77’ De Ketelare 2-2, 95’ Gouano 2-3

Gele kaarten: 63’ Voet, 73’ Thuram Ulien

Youth League Club Brugge - AS Monaco

Related articles