Beloften met 4-0 onderuit bij Genk

Na de mooie overwinning tegen Galatasaray vorige week, liepen de beloften maandagavond een blauwtje in Genk. Het werd 4-0 tegen de Limburgers.

Beide ploegen gingen verder op hun Europese elan en legden een aardig tempo in de wedstrijd. Van den Keybus kreeg de eerste grote kans om de score te openen. Hij trapte echter pal op de Genkse doelman na een zeer knappe individuele actie. Aan de overzijde moest Shinton zijn beste reflexen bovenhalen op een kopbal van Leveh. Genk trof net erna nog de doelpaal. De alweer zeer bedrijvige De Wolf mikte de bal net naast het Genkse doel. Alweer Van den Keybus trapte heel knap door de benen van een verdediger, maar opnieuw stopte doelman Leysen de bal. Kort voor rust ontsnapte Club aan een achterstand toen Genk de deklat deed trillen met een knaller van formaat. 

De tweede helft was van mindere kwaliteit. Onze youngsters kregen het moeilijk tegen een vlot combinerend Genk. De thuisploeg voelde stilaan dat er een doelpunt inzat. Het duurde dan ook niet lang tot Oyen een knappe aanval beheerst afrondde. Club probeerde de bakens te verzetten, maar in de zone van de waarheid ontbrak het aan efficiëntie. Het was Genk dat na een snelle doorbraak de bal vanop de linkerflank centraal voor doel bracht, waar Sierra-Capelletti in een tijd op doel knalde. De bal tikte eerst de linkerpaal en erna de rechterdoelpaal en verdween helaas voor Club in doel. 2-0. Club wisselde enkele spelers, maar kon het tij niet meer keren. Doelman Shinton neutraliseerde nog knap een vrije trap, maar helemaal op het einde moest Club nog 2 goals slikken van een vinniger Genk dat sneller was in de omschakeling. 4-0, een te zwaar verdict voor onze beloften. Volgende week wacht de topper tegen Real Madrid in de Youth League.

Club Brugge: Shinton, Vervaque, Dendoncker, Fuakala, De Cuyper, Asoma, Ochieng (65’ Cambier), De Wolf, Aelterman (85’ Mwenda), Van den Keybus (65’ Diatta), Appiah.

Doelpunten: 53’ Leveh 1-0, 62’ Sierra-Cappeletti 2-0, 88’ X 3-0, 89’ Y 4-0.

Beloften Genk - Beloften Club Brugge

Related articles