Beloften naar kwartfinale beker ten koste van OHL

De beloften hervatten na een lange winterstop met een bekertreffen tegen OHL. In de 8ste finales kon coach De Mil drie beloften opstellen die de stage met de eerste ploeg in Qatar meemaakten: Kapitein De Cuyper, middenvelder Van den Keybus en doelman Lammens.

OHL startte fysiek fel en drong onze youngsters constant terug op hun speelhelft. Het resulteerde al snel in een koude douche. Na drie minuten stonden de Leuvenaars reeds op voorsprong toen een voorzet vanop links mooi werd binnengetrapt. Het was even bekomen van de ontgoocheling. Het duurde tot de magische 23ste minuut tot wanneer Club zijn eerste echt grote kans had. Van Den Keybus zwiepte de bal voor doel, Aelterman kopte, maar de doelman redde nipt. De motor sloeg aan bij onze beloften en ze kregen een resem goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Appiah bediende Ochieng met een boogbal vanop de rechterflank, maar ook hij miste. Doelman Lammens moest zich reppen om bij een schaarse tegenaanval het gevaarlijk schot te neutraliseren. Aelterman incasseerde een elleboogstoot die door de scheidsrechter onbestraft bleef. Het verhinderde hem nadien niet om een mooie rush op de flank te doen, de bal bij Van Den Keybus in te leveren, maar de bezoekende goallie stopte knap de bal. Ook De Wolf geraakte niet voorbij de doelman op voorzet van Ochieng. Alweer Aelterman en Ochieng combineerden met schitterende één-tweetjes, maar Ochieng trapte net over doel. Geen gelijkmaker voor de rust dus, en gelukkig verhinderde doelman Lammens een grotere achterstand net voor rust. Hij duwde een venijnige bal net uit het rechter benedenhoekje van het doel.

 

Na de rust konden de beloften geen gaatje vinden in de defensieve organisatie van OHL. Op bepaalde momenten speelden ze met 6 achterin. Tot plots Aelterman perfect bediend werd in het strafschopgebied en hij neergehaald werd. De Cuyper trapte de elfmeter, maar die werd gered. Coach De Mil voerde enkele wissels door. Blauw-Zwart voelde dat alles nog mogelijk was en bleef met een ongelooflijke inzet proberen de gelijkmaker te scoren. OHL stond continu onder druk maar begaf niet. Tot De Cuyper net voor tijd een vrijschop van ver buiten het strafschopgebied binnen het doelkader trapte, de doelman kon in eerste instantie het doelpunt nog verhinderen, maar Hautekiet scoorde in het geharrewar alsnog de gelijkmaker. Zoals het reglement bepaalt werden na de reguliere speeltijd onmidddellijk strafschoppen getrapt. Bij OHL werd een strafschop over doel getrapt en doelman Lammens stopte de laatste van de bezoekers. Vermits Van Den Keybus, Vervaque, Appiah en Blomme de bal hard binnentrapten was de buit binnen! Al bij al een verdiende overwinning voor onze strijdvaardige beloften. Op naar de kwartfinales van de beker.

 

Club Brugge:  Lammens, Vervaque, Fuakala, Hautekiet, De Cuyper, Blomme, Appiah, De Wolf (72’ Engels), Aelterman (85’ Vanrafelghem), Van Den Keybus, Ochieng (72’ Diatta).

Doelpunten: 3’ X 0-1, 89’ Hautekiet 1-1

Penalty’s: OHL 0-1, Van Den Keybus 1-1, OHL 1-1, Vervaque 2-1, OHL 2-2, Appiah 3-2, OHL 3-3, Blomme 4-3, OHL 4-3.

BvB Beloften Club Brugge - OHL Beloften

Related articles