Beloften openen Play-Off 1 met gelijkspel tegen Gent

Maandagavond trapten de Brugse beloften in een ijskoud Torhout hun Play-Off 1 op gang met een wedstrijd tegen AA Gent. Club had het aanvankelijk moeilijk tegen een agressief Gent, maar nam doorheen de wedstrijd het overwicht over. Doelpunten vielen er niet.

Rik De Mil stelde een zeer jonge ploeg op tegen de Buffalo’s, wat een moeilijke openingsfase opleverde. Gent was gretig, maar speelde geen uitgesproken kansen bij elkaar. Gaandeweg herstelden de Brugse youngsters het evenwicht en verliepen de combinaties vlotter. Alleen De Ketelaere kon zich doorzetten, maar trapte na een dribbel op de doelman. Shinton moest aan de overkant een bal van de doellijn redden en pakte even later uit met een knappe reflex. Ook aan de andere kant werd een bal van de lijn gered na een schot van De Ketelaere.

 

De tweede helft kende bij aanvang eenzelfde scenario als de eerste. Opnieuw was er meer dreiging van de bezoekers, doch ditmaal herstelden onze beloften sneller het evenwicht. Kapitein Voet neutraliseerde met zijn jonge verdediging alle Gentse aanvallen. Al zweefde de bal eenmaal vervaarlijk voor doel en ging het er af en toe warm aan toe in het strafschopgebied. Coach De Mil bracht Van Acker en De Kuyffer in. De beloften geloofden steeds meer in hun kansen. Ugur dirigeerde het team. Voet kopte net niet binnen op hoekschop. Bij een tegenaanval kwamen onze beloften met vier tegen een voor het bezoekende strafschopgebied. De Kuyffer passte perfect naar Ugur, die echter op zijn beurt pal op de goed uitgekomen doelman trapte. Diezelfde Ugur zette kort nadien de bal nog eenmaal perfect voor doel, doch De Wolf vergat de op dat moment verdiende winning goal te scoren. Tot het einde dreigde Club, maar de match eindigde op een scoreloos gelijkspel. Ook de laat ingevallen spits Cambier kon het niet afmaken.

 

Club Brugge: Shinton, Van Der Brempt, Dendoncker, Voet, De Cuyper, Van Oudenhove, Van Den Keybus (62’ Van Acker), Ugur, Osei-Berkoe (66’ De Kuyffer), De Ketelaere (89’ Cambier), De Wolf

Beloften Club Brugge - AA Gent Beloften

Related articles