Beloften openen Viareggio Cup met nipte nederlaag

Op maandag begonnen de Brugse beloften aan de Viareggio Cup, een prestigieus toernooi in Italië. Eerste tegenstander: Bologna, een traditieploeg uit de Serie A.

Coach De Mil kreeg voor de Viareggio Cup de beschikking over Cyril Ngonge, die meteen in de basis begon. De eerste mogelijkheid van een goed begonnen Club was voor De Kuyffer, wiens kopbal in de handen van Fantoni eindigde. Buiten die kopbal leverde de eerste helft bitter weinig op. Het was vooral de wind die het spel beïnvloedde.

 

In de tweede helft bleef Club de meest gretige ploeg, met pogingen van De Clerck en Ngonge tot gevolg. Langzamerhand herstelde Bologna het evenwicht en kreeg het ook een reuzekans via Rabbi, die gelukkig voor Blauw-Zwart dramatisch afwerkte. Club leek met een gelijkspel het toernooi te openen, maar net voor affluiten kreeg Bologna een penalty nadat Voet Rabbi haakte in de zestien. Shinton koos nog de goede hoek, maar kon niet bij het schot van Mazza. Een teleurstellende eindstand voor de beloften, die nog Viareggio en Ternana treffen.

 

Bologna: Fantoni, Kastrati, Cassandro, Khailoti, Piccardi, Stanzani (84' Barnabà), Militari (72' Soldani), Mazza, Nivokazi (61' Rabbi), Krastev (62' Cossalter), Visconti (61' Koutsoupias).

 

Club: Shinton, Schoonbaert, Van Der Bremt (61’ Fadiga), Fuakala (90' Baeten), Voet, Van Acker (90' Dendoncker), Ugur (61' De Wolf), Van Den Keybus (79' Appiah), De Clerck (46' Deketelaere), Ngonge, De Kuyffer (61' De Kuyper).

Related articles