Beloften in Rennes voor UEFA Youth League

Charles De Ketelaere en Ignace Van der Brempt zijn er niet meer bij, maar de Brugse beloften gaan vol vertrouwen naar het Franse Rennes om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de UEFA Youth League.

Woensdag om 18u neemt de ploeg van Rik De Mil het op tegen Stade Rennes, de Franse kampioen bij de U19 van vorig seizoen. Dat Rennes een talentenfabriek is, bewijst het jaar na jaar. Momenteel zitten de Europese topclubs elkaar te verdringen op de tribune voor Eduardo Camavinga, in het verleden werden grote namen als Sylvain Wiltord, Yoann Gourcuff en Ousmane Dembélé opgeleid in het trainingscentrum van de Fransen. Geen eenvoudige uitdaging voor Blauw-Zwart dus.

 

Om in deze fase van de Youth League te raken – waar de 2de plaatsen uit de groepsfase van het Champions League Path het opnemen tegen de winnaars van de tweede ronde uit het ‘domestic champions path’, schakelde Rennes het Servische Brodarac en het Israëlische M. Petah Tikva uit.

 

Coach Rik De Mil kijkt enorm uit naar deze nieuwe kans voor de jonge Brugse groep om ervaring op te doen. “We spelen tegen een sterke tegenstander met heel wat ervaren spelers, jongens ook die al deel uitmaken van het eerste elftal van Rennes. Dat maakt de uitdaging des te groter, maar doet niet af aan het geloof van onze ploeg. Ons niveau is stelselmatig gestegen in de groepsfase en nu zullen we er alles aan doen om die volgende ronde te bereiken.” Voor het eerst gaat de Brugse delegatie zonder het eerste elftal op verplaatsing, “toch wat onwennig”, vertelt De Mil. “Ik heb niet het gevoel dat de groep daar echter mee bezig is. We gaan zonder druk naar Rennes, enkel met een gezonde ambitie.”

 

Ook kapitein Maxim De Cuyper gelooft in de kansen van het jonge team. "Ik verwacht dat Rennes zowel op fysiek als op technisch vlak veel kwaliteiten zal tonen, het is een match die beide kanten op kan gaan. De ervaring die we opgedaan hebben in de groepsfase zal ons alleszins van dienst zijn." De Cuyper kon, net zoals enkele andere beloften, al ervaring opdoen bij het eerste elftal op training en op stage in Qatar, iets wat van pas kan komen. "We weten dat we in deze groep de leiding moeten nemen en zorgen dat we de groep door moeilijke momenten kunnen trekken in zo'n match."

 

Volg de avonturen van onze beloften via hun sociale media op Instagram.

DE SELECTIE

 

Doelmannen: Darko Van Rie, Nick Shinton, Sef Van Damme

Verdedigers: Maxim De Cuyper, Ibe Hautekiet, Nathan Fuakala, Jarno Vervaque, Kyriani Sabbe, Wout De Buyser

Middenvelders: Samuel Asoma, Xander Blomme, Arne Engels, Mathias De Wolf, Thomas van den Keybus

Aanvallers: Tibo Baeten, Youssouph Badji, Eric Appiah, Wilkims Ochieng, Keano Van Rafelghem, Noah Aelterman

Related articles