Beloften slepen 4-4 gelijkspel uit de brand bij OHL

De Brugse beloften trokken na 2 moeilijke nederlagen richting Leuven op zoek naar eerherstel. Lang leek jong Blauw-Zwart af te stevenen op een nieuwe nederlaag, maar in het slot kwam de ploeg van Rik De Mil nog terug tot 4-4.

Coach De Mil bracht opnieuw doelman Lammens ter vervanging van de recent herstelde Shinton. Voor hem startte de wedstrijd echter zeer ongelukkig. Hij trachtte een scherpe voorzet van aan de achterlijn te neutraliseren, maar het leer verdween ongelukkiglijk in eigen doel. Blauw-Zwart was niet aangedaan door deze vroege achterstand. Van den Keybus toonde de weg. Hij knalde tot tweemaal toe op doel, maar de thuisgoallie kon zijn schoten neutraliseren. Ook de zeer actieve Baeten volgde zijn voorbeeld, maar mikte over. Bij een omschakeling werd door OHL een knappe lange bal voorwaarts gestuurd en tegen het spelbeeld in werd het zowaar 2-0. Club slikte, maar reageerde meteen. Baeten bediende de inlopende Appiah voor de aansluitingstreffer. Dendoncker kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar kon niet afwerken na een voorzet vanop rechts.

 

Club kwam goed uit de kleedkamer met een kopkans van De Wolf. Aan de overkant veegde Lammens een knap schot uit zijn doel, maar een thuisspeler kon ongedekt de 3-1 scoren. Opnieuw een moeilijke opdracht, maar de beloften werden niet ontmoedigt. Aelterman gaf een perfecte assist aan De Cuyper, die een streep in de rechterbovenhoek trapte. De Wolf groeide in de wedstrijd en kwam tweemaal dicht bij de 3-3 en ook Van den Keybus was ongelukkig in de afwerking. Wanneer het doelpunt niet valt aan de ene kant, valt het vaak aan de andere kant en zo geschiedde. Een vrije trap ging tegen de netten op 2 minuten van het einde van de reguliere speeltijd. Match gespeeld leek het, maar dat was buiten Club gerekend. Asoma zorgde met een prachtgoal voor de 4-3 en in de toegevoegde tijd zette De Wolf een strafschop om voor een verdiende 4-4. De frustratie zat hoog bij OHL, waar de doelman nog rood kreeg nadat hij een flesje richting de ref keilde.

 

Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Real Madrid op het programma om 14u in het stadion van KV Oostende, waar alle fans verwacht worden!

 

Club Brugge: Lammens, Vervaque, Fuakala, Dendincker, De Cuyper, Asoma, Van den Keybus, De Wolf, Baeten, Aelterman, Appiah (69’ Diatta).

 

Doelpunten : 8’ X 1-0, 27’ Y 2-0, 33’ Appiah 2-1, 59’ X 3-1, 88’ Y 4-2, 90’ Asoma 4-3, 93’ 4-4 De Wolf. 

OHL Beloften - Club Brugge Beloften

Related articles