Beloften slikken late gelijkmaker in Lokeren

Ook de tweede wedstrijd van de Play-Offs eindigde op een gelijkspel voor de Brugse beloften. Via De Kuyffer beloonde Club zichzelf voor rust, maar in het absolute slot van de wedstrijd werd doelman Nick Shinton toch nog geklopt.

In Lokeren konden de beloften rekenen op Cyril Ngonge, terwijl de Waaslanders ervaren rot Verhulst in de goal zetten. Club begon afwachtend aan de partij, maar verzilverde zijn eerste echte kans. Van Oudenhove stak Ngonge diep op de linkerflank, zijn perfecte voorzet belandde op het hoofd van De Kuyffer: 0-1. Het doelpunt gaf Club vleugels: De Wolf kwam net tekort op een voorzet van Van Oudenhove, Osei-Berkoe vergat na een mooie rush af te werken. Even later stootte Van Der Brempt op Verhulst en kon Osei-Berkoe opnieuw niet afwerken. Aan de overkant werd Shinton ook nog getest, maar hij stond pal op twee Lokerse pogingen. Voor rust kreeg De Kuyffer op aangeven van Osei-Berkoe nog dé kans op de 0-2, maar hij kon Verhulst niet verschalken.

 

Een gretig Lokeren drukte Blauw-Zwart achteruit in de tweede helft, maar de scherpte in de afwerking ontbrak gelukkig voor Club. Osei-Berkoe en Asoma doken opnieuw op voor doel, maar trapten op de doelman en naast. Lokeren bleef drukken en dwong Shinton tot knappe reflexen, terwijl coach De Mil zijn 4 wissels maximaal benutte. Club leek op winst af te stevenen, maar na balverlies en een onnodige fout kreeg Lokeren een vrije trap op de rand van de zestien, waaruit gescoord werd. Een bittere pil na een sterke wedstrijd, maar de eerste driepunter blijft voorlopig uit. De volgende wedstrijd, in Anderlecht, is een nieuwe kans voor Club!

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert, Dendoncker, De Cuyper, Ngonge, Asoma, (69’ Declerck), Van Der Brempt (84’ Van Acker), Van Oudenhove, Osei-Berkoe (91’ Shala), De Wolf, De Kuyffer (69’ Cambier)

 

Doelpunten: 15’ De Kuyffer (0-1), 93’ X (1-1)

Beloften Lokeren - Club Brugge Beloften

Related articles