Beloften sluiten Europees avontuur af in stijl

Op dinsdagmiddag mochten de Brugse beloften voor het laatst de mat op in de UEFA Youth League. Met Atlético Madrid kwam een ploeg op bezoek die al zeker was van de eerste plaats en 4 van zijn 5 wedstrijden gewonnen had. Een uitdaging die Club wil aan wou gaan, en hoe!

Coach De Mil moest met Ngonge en Fadiga 2 belangrijke spelers afstaan aan het eerste elftal en bracht aanvallend heel wat jong geweld. Het aanvalskoppel Dewolf – Baeten is 16 jaar oud, op de rechterflank was Van Der Brempt ook nog maar 16. Dit alles resulteerde in veldoverwicht voor de Madrilenen van bij de aftrap. Vooral Camello was een gesel, hij dwong Shinton tot een wereldsave, even later moest ook Voet redding brengen op de lijn. Ook Carro en Del Campo hadden nog kansen, maar Shinton leek zijn netten schoon te houden. Net voor rust was het dan toch raak voor Madrid, dat beheerst een aanval over rechts uitspeelde en Del Campo de 0-1 op een presenteerblaadje aanbood.

 

In de tweede helft kwam Club met frisse moed uit de kleedkamer, en dat leverde al snel enkele kansen op. Van Der Brempt was na een mooie combinatie tussen Declerck en Dewolf er dicht bij, maar vond Dos Santos op zijn weg. Het spel ging meer gelijk op en uiteindelijk werd Club beloond voor de aanvalsdrang. Na opnieuw een balverovering kreeg De Cuyper de bal op links. Zijn voorzet vloog tot bij De Wolf, die overhoeks binnen kopte. De duels waren scherper, de ideeën creatiever en Club stoomde door. Zo’n 10 minuten voor tijd viel één van de vele Brugse corners in de tweede helft op het hoofd van kapitein Schoonbaert, die Dos Santos voor een tweede keer verschalkte en Club op voorsprong bracht. Atlético probeerde wel, maar kon geen grote kansen meer versieren. Meer nog, de ingevallen Lopez-Guerrero haalde in zijn eerste duel De Kuyffer neer in de zestien, waarna De Wolf zijn tweede van de avond binnen kegelde. 3-1 was de eindstand, 7 punten de mooie balans in een moeilijke groep. Blauw-Zwart mag trots zijn op de prestaties van zijn beloften, die zich nooit van de mat lieten spelen en ondanks zijn jonge kern in elke match lef toonde.

 

Club Brugge: Shinton – Schoonbaert, Fuakala, Voet – Van Der Brempt, Baiye, Ugur (78’ Asoma), Declerck, De Cuyper – Baeten (67’ De Kuyffer), De Wolf

Atlético: Dos Santos – Cova (89’ Lopez), Punal, Pedraza (45’ Granado), Gastanaga – Nater (66’ Salido), Ferreras, Carro, Valera (66’ Riguelme) – Camello, Del Campo (54’ Teguia)

Doelpunten: 45’ Del Campo, 63’ De Wolf, 79’ Schoonbaert, 90’ De Wolf (p)

Related articles