Beloften spelen 1-1 gelijk tegen Antwerp

In de laatste wedstrijd van de heenronde kwamen de nummers 1 en 2 in de competitie tegen elkaar uit. In Torhout hield Club Antwerp op een 1-1 gelijkspel. De Antwerpenaren kwamen vroeg op voorsprong, maar een aanvalsoffensief in het slot leverde nog een verdiend doelpunt op.

Bij Antwerp stond ex-Clubspeler Jens Teunckens in doel, terwijl Club met een jong elftal aantrad door de selecties van Fadiga en Ngonge bij het eerste elftal. De bezoekers namen snel het heft in handen en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Mendes liep tot aan de achterlijn en krulde de bal vanuit een zeer scherpe hoek voorbij doelman Shinton. 0-1. Antwerp combineerde goed en zette Club regelmatig onder druk. Bij Brugse tegenaanvallen keerde Teunckens pogingen van Van Oudenhove en De Wolf. Net voor rust duwde hij een knappe kopbal van De Kuyffer nipt uit zijn doel.

 

De tweede helft bracht een sterker Club. De zestienjarige Baeten kreeg een eerste mogelijkheid, maar raakte niet voorbij de doelman. Coach De Mil wisselde De Kuyffer, Declerck en Baeten voor Cambier, De Ketelaere en Van Der Brempt. Club drukte Antwerp terug op de eigen helft. Voet en De Cuyper brachten constant de blauw-zwarte voorlijn in stelling, zonder doelpunten tot gevolg. Tot Osei-Berkoe een mooie individuele actie op rechts opzette en de bal voor doel bracht. De vrijstaande Cambier tikte beheerst binnen. Club kreeg nog enkele kansen, maar de 1-1 bleef op het bord. Al bij al een billijk gelijkspel.

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert, Fuakala, Voet, De Cuyper, Van Oudenhove, Osei-Berkoe, De Wolf, De Kuyffer (70’De Ketelaere), Declerck (70’ Van Der Brempt), Baeten (70’ Cambier).

 

Doelpunten: 10’ Mendes 0-1, 83’ Cambier 1-1.

Beloften Club Brugge - Beloften Antwerp

Related articles