Beloften spelen 2-2 gelijk tegen OHL

De beloften speelden hun eerste thuismatch in Heist tegen OHL. Een evenwichtige wedstrijd eindigde op een logisch gelijkspel. De Wolf tekende opnieuw voor beide blauw-zwarte doelpunten.

Coach De Mil startte met een piepjong elftal zonder één speler van de eerste ploeg.  OHL trapte de wedstrijd af en verraste doelman Lammens bijna met een lob. Gelukkig verdween de bal net naast de paal. Pas na een kwartier kreeg Club een eerste grote kans toen kapitein De Cuyper een magistrale voorzet van op links voor doel schilderde. Appiah zag de bal net over zijn hoofd verdwijnen. Club versierde enkele vrijschoppen, maar Ochieng en Mwenda kenden geen succes. Asoma kwam wel in schietpositie, maar hij mikte de bal hoog over doel. Doelman Darren Keet van OHL trapte de bal opnieuw in het spel, waar De Wolf de bal kon onderscheppen en onmiddellijk op doel trappen. De Leuvense doelman was gevloerd en Club stond verdiend op 1-0. Appiah dribbelde doorheen de OHL-defensie, maar doelman Keet verhinderde de 2-0. Net voor rust veroorzaakte Vervaque op de grens van het strafschopgebied ongelukkig een penalty. OHL nam het geschenk met beide handen aan. Doelman Lammens koos de verkeerde hoek en het stond 1-1 op slag van rust.

Bij aanvang van de tweede speelhelft werd De Cuyper vervangen door Van den Keybus, waardoor De Wolf op linksback ging spelen. Vervaque nam de kapiteinsband over. Een misverstand vlak voor de doellijn werd door OHL direct afgestraft. 1-2. Kort erna kreeg Club terecht een strafschop die door De Wolf feilloos werd omgezet. De bordjes hingen opnieuw gelijk 2-2. OHL was niet aangeslagen en onze beloften ontsnapten aan een nieuwe achterstand. Het schot van OHL ketste af op de deklat. Dendoncker trapte een mooie voorzet van Van den Keybus millimeters over doel. Doelman Keet verhinderde uiteindelijk nog dat Club de drie punten thuis kon houden door een knal van Aelterman te neutraliseren. De pas ingevallen 16-jarige Hallaert kopte tenslotte de bal nog op de deklat.

 

Club Brugge: Lammens, Vervaque, Fuakala, Dendoncker, De Cuyper (46’ Van den Keybus), Ochieng, De Wolf (84’ De Buysser), Appiah, Aelterman, Mwenda (81’ Hallaert).

Doelpunten: 37’ De Wolf (1-0), 45’ X (1-1), 49’ Y (1-2), 57’ De Wolf (2-2)

Beloften Club Brugge - Beloften OHL

Related articles