Beloften spelen 2-2 op KV Mechelen

Na de knappe zeges tegen PSG en AA Gent wachtte het beloftenteam de moeilijke verplaatsing naar het traditionele zwarte beest KV Mechelen. Coach De Mil kon opnieuw beroep doen op Sagna en Van der Brempt van de eerste ploeg.

Onze youngsters begonnen gretig aan de wedstrijd. De thuisgoallie werd direct op proef gesteld door De Wolf en Aelterman, zonder succes. Doelman Lammens moest op zijn beurt een vrijschop knap uit de linkerbenedenhoek duwen. Beide teams hadden er duidelijk zin in en het tempo van de match lag op een aardig niveau. Van den Keybus waagde ook zijn kans, zijn schot verdween net over doel. Mechelen verdedigde nadien slecht uit en na hands in het strafschopgebied aarzelde De Wolf geen seconde. Hij zette de penalty perfect om. 0-1 voor Club! De sterk spelende kapitein De Cuyper stuurde nadien een perfecte voorzet naar De Wolf die de 0-2 miste. Sagna deed hem dat na, alweer op voorzet van De Cuyper. Niet veel later viel dan toch de 0-2. Ochieng stak de bal slim door naar Aelterman die de inlopende De Cuyper bediende. Een verdiende 0-2 stond op het bord. Mechelen kon echter direct de score milderen door een gebrek aan concentratie bij de blauw-zwarte verdediging. Club was echter niet van slag. De aalvlugge Van den Keybus werd net voor het strafschopgebied foutief gestopt. De Mechelse doelman kon de daaropvolgende vrije trap van De Wolf nog net overtikken. Net voor rust bediende Ochieng nog een keer Van den Keybus, maar hij kopte helaas over doel.

 

Bij aanvang van de tweede helft verving Baeten Sagna. De kwaliteit van de tweede helft lag een stuk lager. Het spel lag vaak stil en ook de kansen waren schaarser. Dendoncker lanceerde Ochieng, die de bal in de loop van de vrijstaande Aelterman trapte. Hij werd op zijn beurt in een duel neergehaald, maar de scheidsrechter deed alsof zijn neus bloedde. Geen tweede strafschop voor Club. Vervaque knokte zich voorbij zijn tegenstanders en passte naar Baeten die echter hoog over doel trapte. En zoals zo vaak in het voetbal kreeg de best voetballende ploeg alsnog het deksel op de neus. Op de rand van het strafschopgebied zocht een speler van Mechelen contact met Vervaque die zich nog terugtrok. De thuisspeler ging echter gretig neer en de scheidsrechter floot onterecht een strafschop. Doelman Lammens had geen schijn van kans. 2-2. Er volgden nog enkele vervangingen bij Club, maar de score bleef ongewijzigd.

Volgende week dinsdag spelen onze beloften in de Youth League tegen PSG.

 

Club Brugge:  Lammens, Vervaque, Van der Brempt (88’ Fuakala), Dendoncker, De Cuyper (73’ Appiah), Blomme, Van den Keybus, De Wolf, Sagna (46’ Baeten), Aelterman (84’ Asoma), Ochieng.

 

Doelounten: 13’ De Wolf 0-1, 24’ De Cuyper 0-2, 25’ X 1-2, 78’ Y 2-2.

Beloften KV Mechelen - Beloften Club Brugge

Related articles