Beloften spelen gelijk tegen AA Gent

Voor de tweede competitiewedstrijd op rij namen de Brugse beloften het op tegen een ploeg met heel wat A-kernspelers. Tegen STVV werd nog nipt verloren, thuis tegen AA Gent haalden de Brugse youngsters een verdiend punt.

Coach De Mil spaarde enkele vaste waarden met het oog op de Youth League-wedstrijd in Monaco aanstaande dinsdag. Met een onuitgegeven elftal ging hij de strijd aan tegen de Buffalo’s. Met Coosemans, Neto, Diarra en nog enkele A-kernspelers startte Gent het sterkste. Bij een eerste hoekschop liep het bijna fout, maar de bal rolde nipt naast doel. De Brugse verdediging stond pal en vermeed groot gevaar, terwijl aan de overkant enkel Osei-Berkoe, vanaf de linkerflank, kan oprukken naar doel. Hij werd net afgestopt voor hij op doel kon trappen.

 

De tweede helft begon met een flits van De Ketelaere, die helaas op Coosemans besloot. Ugur had ondertussen Lemoine vervangen. Club speelde agressiever en combineerde aardig. Alhoewel Blauw-Zwart de match in handen had genomen, was het toch Gent dat bijna scoorde. Een vrijschop belandde op de paal. Club rukte via de flanken meer en meer op naar doel, maar de vele voorzetten konden net niet binnengewerkt worden door Ngonge, die De Kuyffer verving. Ook De Ketelaere en Shala kregen nog kansen, maar doelpunten bleven uit. Gelukkig verhinderde Gabriel dat Gent bij een tegenprik alsong zou scoren. Coach De Mil bracht Fadiga nog binnen de lijnen, maar een sterke tweede helft werd niet meer beloond met een overwinning. Door dit gelijkspel zijn de beloften wel zo goed als zeker van Play-Off 1.

 

Club Brugge: Gabriel, Tanghe, Dendoncker, Schoonbaert, Osei-Berkoe, Van Oudenhove, Vervaque, Shala (75’ Declerck), De Kuyffer (68’ Ngonge), De Ketelaere (83’ Fadiga), Lemoine (46’ Ugur)

Beloften Club Brugge - Beloften AA Gent

Related articles