dinsdag 25 februari 2020 09:00

Beloften uitgeschakeld in Beker van België

Coach De Mil trok met een sterk gehavende ploeg naar de Freethiel voor de kwartfinales in de U21-beker. Centrale verdedigers Dendoncker en Van der Brempt zijn nog steeds out door blessure en kapitein De Cuyper zakte niet af van de eerste ploeg. Waasland-Beveren speelde daarentegen met zes A kern spelers, waaronder doelman Gabriel, ex-Club.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het doorweekte veld lag zwaar en de hevige wind speelde vaak parten in het geven van goede passes. Pas rond het kwartier dreigde Beveren tweemaal van dichtbij, maar beide kansen eindigden over het Brugse doel. Club kon de score tot tweemaal toe openen. Eerst kopte Hautekiet een hoekschop helaas over de deklat. Nadien braken Ochieng en Appiah puur op snelheid uit, maar Appiah trapte te zwak op doel.  Het waren de Waaslanders die de score openden na een hoekschop. Lammens kon eerst ontzetten, maar in de rebound kon Beveren alsnog de bal netten. Kort erna lijdt Vervaque balverlies, De Buyser trok aan de noodrem en haalde de doorgebroken speler van Beveren net voor het strafschopgebied neer. Hij kreeg terecht rood. Club moest een uur verder spelen met tien. De daarop volgende vrijschop ketste gelukkig af op de doelpaal. Net voor rust verdubbelde Beveren de score na een knappe combinatie van de thuisploeg in het strafschopgebied. 2-0, een koude douche.

 

Na de rust namen onze youngsters de wedstijd in handen, maar ze konden doelman Gabriel niet echt bedreigen. Bij een snelle omschakeling lukte het Beveren de score op te drijven tot 3-0. Kort erna gaf Fuakala simpelweg de bal aan een thuisspeler en die lobte doelman Lammens. 4-0, over en out. Vier spelers werden nog gewisseld bij Club. Naar het einde toe verhinderde doelman Lammens nog de forfaitscore na een knappe redding met de voet. Het bekeravontuur van de beloften eindigt zo in mineur in Beveren. De focus ligt nu volledig op de competitie.

 

 

Club Brugge: Lammens, Vervaque, Fuakala, Hautekiet (75’ Engels), De Buyser, Blomme (75’ Asoma), Van Den Keybus, De Wolf, Appiah (62’ Baeten), Aelterman, Ochieng (75’ Vanrafelghem).

 

Doelpunten: 28’ 1-0, 42’ 2-0, 61’ 3-0, 63’ 4-0.

BvB Waasland Beveren Beloften - Club Brugge Beloften

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in