Beloften verliezen halve finale na strafschoppen

Het Italiaanse avontuur van onze beloften strandt in de halve finale. Strafschoppen beslisten na 90 minuten over een finaleplek. Een sterk Blauw-Zwart moest daarin nipt onderdoen voor Bologna.

In de groepsfase verloor Club van Bologna in het slot van de wedstrijd. Deze keer was er opnieuw heel weinig verschil tussen beide teams. In de eerste helft was het toch Blauw-Zwart die de betere was. De betere kansen werden echter niet omgezet in doelpunten. Bologna had het lastig met het hoog druk zetten van onze jonkies, maar hielden stand.

 

Na de rust kwam Bologna meteen op voorsprong. Een lange bal verraste de Brugse defensie en St Cossalter verschalkte Ciulla. De jongens van Rik De Mil leken niet van slag en voetbalden zich een weg naar de gelijkmaker. Die kwam er tien minuten later al. De Kuyffer stuurde de keeper de andere kant op vanop de stip. Na de gelijkmaker waren er heel wat slordigheden en kwamen beide teams nog dicht bij de winning goal.

Strafschoppen moesten beslissen over wie de finale ging spelen. De eerste vijf penalty’s gingen er bij allebei vlot in. De zesde werd naast getrapt. Rik De Mil en zijn ploeg mogen trots zijn op wat ze gepresteerd hebben. Een finaleplek zat er zeker in en was misschien wel verdiend. (wd)

Related articles