Beloften verliezen met 0-1 van Standard na late penalty

Met een derde wedstrijd in 7 dagen tijd sloten de Brugse beloften maandagavond een drukke periode af met een nipte nederlaag. Een flink gewijzigd elftal hield lange tijd stand tegen een ervaren Standard, tot de rouches even voor tijd vanop de stip konden scoren.

Standard, met onder meer Miangue en Azevedo tussen de lijnen, nam van bij de aanvang het initiatief en schilderde al snel een bal over de deklat. De beloften van Club hadden het niet makkelijk tegen een snel opzittende tegenstander. Doelman Bodart moest zich gedurende de ganse eerste helft zo goed als niet tonen. Club kon immers maar eenmaal echt dreigen, toen Cambier doorbrak en de bal passte naar Schoonbaert, die echter niet kon afwerken. Aan de overzijde hadden onze youngsters veel geluk toen een vrijschop nipt naast de paal vloog.

 

Bij aanvang van de tweede helft toonde doelman Shinton zijn klasse door met een prachtige redding een vroege achterstand te vermijden. Club bracht evenwel snel de match in evenwicht en na een hoekschop tikte Fuakala de bal op de paal. Cambier kopte op zijn beurt pal op de bezoekende doelman. Declerck, Baiye en Van den Keybus kwamen als frisse krachten tussen de lijnen, maar Standard behield het overwicht. Tot driemaal toe werden doelpogingen afgevlagd wegens buitenspel. Toch kreeg Club nog de beste kans van de wedstrijd, toen in de omschakeling Van den Keybus snel oprukte. Hij besloot niet zelf op doel te schieten, maar zette voor naar de aanstormende Ugur, wiens schot helaas nipt naast het doel van Standard werd afgebogen in hoekschop. Toen Cambier even later neergehaald werd in de zestien, was er appel voor strafschop, maar de scheidsrechter zag er geen fout in.

 

Club deed er alles aan om de punten thuis te houden, maar het noodlot sloeg toe. Handsspel in de zestien werd bestraft met een penalty. Shinton was kansloos, 0-1. De Kuyffer kwam Tanghe nog vervangen, maar Standard speelde de wedstrijd slinks en volwassen uit, waardoor opnieuw geen winst geboekt kon worden in deze Play-Offs.

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert, Fuakala, Tanghe (85’ De Kuyffer), De Cuyper, Van Oudenhove (66’ Baiye), Van der Brempt (66’ Van den Keybus), Ugur, Cambier, Shala (58’ Declerck), Osei-Berkoe.

 

Doelpunt: 85’ X 0-1 (penalty)

Beloften Club Brugge - Beloften Standard

Related articles