Beloften verliezen met 0-2 van Man Utd

Vanavond komt ons eerste elftal in actie tegen Manchester United in de 1/16e finale van de Europa League. Onze beloften mochten deze middag al oefenen in een vriendschappelijke wedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld op het Basecamp achter gesloten deuren.

De eerste tien minuten dienden als studieronde, want door de vele wind kwamen veel lange ballen niet aan op bestemming. Club was daarna vooral te vinden op de helft van de tegenstander. Een afstandsschot van Appiah kreeg extra snelheid door de wind en werd in hoekschop geduwd. United kon af en toe counteren maar kansen kwamen er niet. Doelman Lammens anticipeerde na dertien minuten goed op een lage voorzet. Enkele minuten later kwam hij opnieuw goed tussen en zette hij een snelle counter op. De uithaal van Vervaque werd opnieuw in hoekschop verwerkt.

 

Club bleef domineren en kreeg met de wind in de rug een extra boost. Na twintig minuten is het opnieuw Appiah die afdrukt, maar voorlangs. Vijf minuten later probeerde Engels het na een knappe actie met Mwenda, maar de grote doelman van United, Kovar, redde. Diezelfde keeper moest op het halfuur een harde pegel van Asoma uit zijn linkeronderhoek halen. United besloot vlak voor rust nog even het gaspedaal in te drukken en daaruit volgden twee grote kansen. Eerst hield Lammens zijn hoek goed klein wanneer er op rechts werd doorgezet, daarna trapte de doelman van Blauw-Zwart niet goed weg waardoor hij spits Barlow 1 op 1 zette met zichzelf, de bal ging maar net over.

 

Aan de rust besloot coach De Mil zes wissels door te voeren bij zijn jonge ploeg. Een meer ervaren United, dat nu de wind in de rug kreeg, besloot meteen door te duwen. Meer dan een afzwaaier leverde dat in de eerste tien minuten na rust niet op. Op het uur kwam Manchester United dan toch tot scoren. Doorgebroken Mellor van ‘The Red Devils’ legde de bal af, zijn ploegmakker Chong miste niet, 0-1. Blauw-Zwart probeerde hoger te spelen en de druk op te voeren. Hallaert werd alleen voor de doelman gestoken, randje buitenspel. Het aanvallend voetbal van Club zorgde voor mogelijkheden bij United. Tien minuten voor tijd veegde de sterk spelende Lammens de bal met z’n linkervoet uit doel, maar de doodsteek viel dan toch. Na kleine pogingen van Mwenda en Van Raefelghem werd Club gepakt op een snelle counter, 0-2.

Een jong, maar zeer moedig Club moet de duimen leggen voor een efficiënt Manchester United.

 

Opstelling Club: Lammens, Van Bost, Fuakala (45’ De Buyser), Vervaque (45’ Audoor), Ochieng Wilkims (45’ Sandra), Blomme (45’ Hautekiet), Mwenda, Asoma, Engels, Baeten (45’ Hallaert), Appiah (45’ Van Raefelghem).

 

Doelpunten: Chong (58'), Garner (85')

 

Wedstrijdfoto's volgen nog.

Related articles