Beloften verliezen met 1-2 van Lokeren

Na de schitterende overwinning tegen Anderlecht hoopten de Brugse beloften opnieuw op een driepunter tegen Lokeren. Bij Lokeren, waar de A-ploeg momenteel geen wedstrijden meer speelt, startten Ortwin De Wolf en enkele jonge A-kernspelers in de basis.

Van Oudenhove opende de debatten met een schot op de doelman. Beide teams kwamen nadien echter moeilijk aan voetballen toe. Tot plots Lokeren een voorzet vanop links voorbij doelman Shinton kon koppen. Onze youngsters waren aangeslagen en konden de rest van de eerste helft hun rug niet rechten. Pas op slag van rust kon Ngonge mooi op doel trappen, maar zijn bal ging nipt naast de paal.

 

Coach De Mil greep in en bracht bij aanvang van de tweede helft met Osei-Berkoe, Ugur en Shala drie nieuwe krachten tussen de lijnen. Club presteerde gretiger, zonder echte doelkansen tot gevolg. Fadiga trapte pas na driekwart wedstrijd een kans over doel. Doelman Shinton neutraliseerde de schaarse kansen van Lokeren.  Kapitein Schoonbaert viel licht gekwetst uit en werd vervangen door Fuakala. Fadiga toonde nadien zijn klasse en schilderde een perfecte voorzet richting doel. De ingelopen Van der Brempt trapte net naast de paal. Kort erna moest diezelfde Fadiga met een tweede gele kaart van het veld na protest. Lokeren profiteerde direct en kon de 0-2 voorbij de nochtans sterk keepende Shinton duwen. Onze youngsters waren ditmaal niet van slag en probeerden alsnog de eerredder te scoren. Na handspel kon Ngonge milderen op strafschop, maar De Wolf klopte de bal uit doel. Uitstel, maar geen afstel, want een minuut later wist Ngonge toch te scoren op voorzet van Shala. In de slotfase kreeg Tanghe nog de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar zijn bal ging hoog over doel. De beloften verliezen deze matige wedstrijd na een collectief mindere prestatie.  Volgende week vrijdag staat de kwartfinale van de beker op het programma in Genk. Een mooie gelegenheid om zich als traditionele bekerploeg te herpakken.

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert (75’ Fuakala), Tanghe, Voet, Fadiga, Baiye, Van der Brempt, Van Oudenhove (46’ Shala), De Kuyffer (46’ Osei-Berkoe), Declerck (46’ Ugur), Ngonge.

Doelpunten: 12’ X 0-1, 81’ X 0-2, 89’ Ngonge 1-2.

Beloften Club Brugge - Beloften Lokeren

Related articles