Beloften verliezen met 2-1 in Dortmund

De beloften van Club Brugge hebben in de UEFA Youth League met 2-1 verloren van Borussia Dortmund. Charles De Ketelaere maakte de openingsgoal van de Duitsers ongedaan, maar tien minuten voor tijd slikte Blauw-Zwart een fatale tweede tegengoal.

Text: 

De Brugse youngsters eisten aanvankelijk het meeste balbezit op. Na een kwartier resulteerde dat ook in twee schuchtere pogingen van Blauw-Zwart, maar voorzetten van Fadiga en De Wolf leverden geen concreet gevaar op. Dortmund daarentegen toonde zich erg efficiënt. Na twintig minuten kon het bij de eerste kans immers meteen scoren: na een aanval op rechts schoot Enrique Peña-Zauner de 1-0 in de verste hoek binnen.

Noah Fadiga speelde de volledige wedstrijd
Noah Fadiga speelde de volledige wedstrijd

Club had ook daarna wel vaak balbezit, maar het duurde tot op het halfuur vooraleer dat ook resulteerde in doelgevaar. Cyril Ngonge krulde eerst een bal een metertje naast en kon daarna ook een kopbal niet kadreren. De beste kans voor de Bruggelingen was voor Charles De Ketelaere, maar de aanvaller kon een voorzet van De Cuyper niet verzilveren. Dortmund loerde intussen op de counter en kon op slag van rust bijna de voorsprong verdubbelen. Na een te korte terugspeelbal mikte Ibrahim het leer net naast.

 

Bij het begin van de tweede helft ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na vijf minuten kon doelman Unbehaun nog net een knappe vrije trap van Ngonge uit zijn doelvlak ranselen. Kort daarop was de verdiende gelijkmaker uiteindelijk toch een feit: Declerck bediende Charles De Ketelaere en die kon de 1-1 van dichtbij binnenschieten.

 

Club dreigde daarna nog via een schot van Fadiga, maar het was wel de thuisploeg die het commando overnam. Zo kon Fuakala na een vlijmscherpe counter nog net de bal wegkoppen. De Bruggelingen leken stand te houden, maar incasseerden tien minuten voor tijd alsnog de 2-1: na een scrimmage voor doel kon Pherai het leer binnenschieten. Blauw-Zwart kon daarna geen vuist meer maken en mocht blij zijn dat doelman Shinton verder onheil kon voorkomen. Door deze nederlaag zijn de beloften uitgeschakeld in de UEFA Youth League.

 

Club Brugge: Nick Shinton – Brendan Schoonbaert, Nathan Fuakala, Siemen Voet (80’ Adnan Ugur)– Noah Fadiga, Louis Declerck, Brandon Baiye, Mathias De Wolf, Maxim De Cuyper – Cyril Ngonge, Charles De Ketelaere (71’ Gabriel Lemoine).

Doelpunten: 21’ Peña-Zauner (1-0), 54’ De Ketelaere (1-1), 79’ Pherai (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles