Beloften verliezen met 2-1 op Galatasaray

De Brugse beloften zijn er nog niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Youth League. Club slikte tegen Galatasaray twee ongelukkige tegengoals en kon zelf alleen scoren via Mathias De Wolf. Blauw-Zwart verloor dus met 2-1 en zal daardoor binnen twee weken thuis tegen Real Madrid de kwalificatie moeten afdwingen.

Text: 

Blauw-Zwart verscheen aan de aftrap met exact dezelfde elf spelers die drie weken geleden met 0-4 wonnen op Paris Saint-Germain. Club begon aan de wedstrijd met 9 op 12 en had aan één punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het eerste gevaar kwam van Galatasaray, maar doelman Lammens kon een voorzet makkelijk onderscheppen. De Bruggelingen namen daarna de match in handen en dreigden via afstandsschoten van De Wolf, Blomme en Van Den Keybus.

Maxim De Cuyper
Maxim De Cuyper

Club was duidelijk baas en kwam op het half uur dicht bij de openingsgoal: na een voorzet van De Cuyper trapte Thibo Baeten de bal in één tijd over doel. Ondanks de dominantie van de Bruggelingen kreeg de thuisploeg even later een identieke kans, maar ook Yildirim kon zijn poging niet kadreren. Blauw-Zwart was meteen gewaarschuwd, maar gaf daarna de 1-0 zomaar cadeau: na een te korte terugspeelbal van Dendoncker naar Lammens kon Yildirim profiteren. Blauw-Zwart probeerde meteen te reageren, maar de scheidsrechter liet doorspelen na een val van Baeten in de zestien meter, terwijl Van Den Keybus zijn schot niet kon kadreren.

Mathias De Wolf scoorde de 1-1
Mathias De Wolf scoorde de 1-1
Text: 

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Baeten kon al vroeg alleen doorgaan, maar kende geen geluk in de afwerking. Zijn schot leek via doelman Balaban in doel te dwarrelen, maar volgens de Oekraïense scheidsrechter had het leer de doellijn niet volledig overschreden. Het bleek slechts uitstel, want enkele minuten later was de 1-1 dan toch een feit: na een voorzet van De Cuyper kopte Mathias De Wolf de bal knap binnen.

De Turken moesten daardoor weer vol aan de bak, want zij moesten absoluut winnen om nog een kans te maken op kwalificatie. Een schot van Evren ging eerst nog naast, maar een kwartier voor tijd slikte Club een erg ongelukkige tegentreffer. Doelman Lammens gleed uit, waardoor uiteindelijk Fettahoglu kon profiteren en de 2-1 binnentrappen. Kapitein Evren pakte daarna zijn tweede geel, waardoor Galatasaray nog tien minuten met een man minder verder moest. De Bruggelingen zetten dan ook volop druk en kregen nog een prima kans: een schot van de ingevallen Appiah spatte echter uiteen op de deklat. 

 

Club Brugge: Senne Lammens – Jarno Vervaque, Ignace Van der Brempt, Lars Dendoncker, Maxim De Cuyper – Thomas Van den Keybus (87’ Arne Engels), Xander Blomme (80’ Samuel Asoma), Mathias De Wolf – Thibo Baeten (64’ Eric Appiah), Noah Aelterman, Wilkims Ochieng (80’ Nathan Fuakala).

Doelpunten: 38’ Yildirim (1-0), 53’ De Wolf (1-1), 75’ Fettahoglu (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles