Beloften verliezen met 3-0 van Standard

Na de spannende derbywinst tegen Cercle namen de beloften het dinsdagavond op tegen Standard. Club, dat het vrijdag ook tegen Liverpool opneemt, kon in Luik geen punten halen en verloor met 3-0.

Onder een aangename lentezon startte de wedstrijd later dan voorzien, doordat een van de doelen gaten in de netten had. Het oponthoud zorgde mee voor een rustige eerste helft. Pas na een kwartier moest Gabriel het eerste schot van Standard afweren. Van Oudenhove werd aan de overkant foutief afgestopt in de zestien, maar kreeg geen penalty. Fadiga en De Kuyffer waren nog dicht bij een goal, maar net voor rust was het Standard dat kon scoren na balverlies in de Brugse verdediging.

 

Coach De Mil greep met de rust in en verving Declerck, De Kuyffer en Cambier door De Ketelaere, Ngonge en Van Der Brempt. Veel wijzigde het spelbeeld eerst niet. Doelman Gabriel moest met een knappe reflex verhinderen dat de score verdubbelde. Vanacker verving ondertussen Van Oudenhove op het middenveld. Kort erna scoorde Standard toch, ondanks appel voor buitenspel. De Ketelaere en Osei-Berkoe probeerden na een knappe combinatie de aansluitingstreffer te scoren, maar de bal ging net naast de paal over. Standard kreeg in de laatste vijf minuten van de wedstrijd uiteindelijk nog enkele wenkende kansen en scoorde ook na zeer stevig druk te zetten. 3-0 was ook de eindstand, op 21 mei spelen de beloften hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen in Torhout tegen Genk.

 

Club Brugge: Gabriel, Tanghe, Dendoncker, Schoonbaert, Osei-Berkoe, Van Oudenhove (65‘ Vanacker), Fadiga, Baiye, De Kuyffer (46’ Ngonge), Declerck (46’ De Ketelaere), Cambier (46’ Van Der Brempt)

 

Doelpunten: 45’ X 1-0, 66’ Y 2-0, 84’ Z 3-0.

Standard Beloften - Club Brugge Beloften

Related articles