Beloften verliezen met 4-1 op Antwerp

Maandagavond speelden de Brugse beloften in de competitie in en tegen Antwerp. Club, dat met Cools een A-kernspeler meekreeg om ritme op te doen, liep op een stevige Antwerpse defensie en ging met 4-1 onderuit.

Bij Antwerp zagen we uit de A-kern doelman De Wilde en verdedigers Seck en Nazaryna in de basiself verschijnen. De eerste kansen waren echter voor Blauw-Zwart. Cools bracht Ngonge in stelling, maar die kon net niet bij de bal. Antwerp was onmondig, maar Club verzilverde zijn overwicht niet en liet zo de thuisploeg meer in de wedstrijd komen. Net voor rust slikte Club twee ongelukkige doelpunten. Eerst scoorde Di Binjamu Nganga van dichtbij na een ingooi, kort nadien kreeg Antwerp een lichte strafschop, die door Nazaryna omgezet werd. Een koude douche bij het ingaan van de pauze.

 

De tweede helft begon afwachten voor Club. Antwerp miste nipt de 3-0, doelman De Wilde verhinderde de aansluitingstreffer van De Cuyper. Kort nadien was het toch raak toen Cools met een hard schot de thuisdoelman verschalkte. Shala en Asoma kwamen tussen de lijnen en gingen mee op zoek naar de gelijkmaker, maar een slechte terugspeelbal werd genadeloos afgestraft door Antwerp: 3-1. Coach De Mil gooide met De Kuyffer en Cambier nog 2 frisse spitsen in de strijd, maar ook zij konden het tij niet keren. Op de counter slikte Club zelfs nog de 4-1, een zwaar verdict. Volgende week maandag krijgen de beloften kans op revanche door zich te tonen in de derby tegen Cercle.

 

Club Brugge: Shinton, Tanghe (75’ De Kuyffer), Fuakala, Voet, De Cuyper, Van Oudenhove (62’ Asoma), Cools, Baiye, Osei-Berkoe, Declerck (62’ Shala), Ngonge (80’ Cambier).

 

Doelpunten: 42’ Di Biniamu Nganga 1-0, 43’ Nazaryna 2-0 (penalty), 62’ Cools 2-1, 69’ X 3-1, 84’ Y 4-1.

Beloften Antwerp - Club Brugge Beloften

Related articles