Beloften verslaan Zulte-Waregem met 1-0 in de U21-beker

Ondanks de afwezigheid van enkele internationals konden de beloften ook hun tweede bekertreffen winnen. Door een fraai doelpunt van Dendoncker net voor affluiten halen onze youngsters zes op zes in hun poule en bekeren ze zeker een ronde verder.

Een gemotiveerd Zulte-Waregem met ex- Club belofte Visar Shala in de basis startte sterk. Doelman Lammens werd al snel op de proef gesteld, maar hij verhinderde een vroege achterstand. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar opnieuw moest onze keeper zich reppen door de bal nipt over de deklat te duwen. Fuakala liet zich kort nadien bijna verrassen, maar won op snelheid het duel vooraleer de bezoekers konden uithalen. Club was zeker in het laatste kwart de baas op het veld, met kansen voor Mwenda, De Cuyper en weer Mwenda, die zonder resultaat bleven.

Essevee bleef ook in de tweede helft gevaarlijk bij momenten. Een afgeweken bal ketste tegen de deklat. Aan de overkant liet Ochieng een mooie individuele actie zien, afgerond met een pass richting Cambier, die er net zijn voet niet tegen kon zetten. Club kwam onder stoom en De Cuyper trapte de bal op de paal. Cambier kon net niet scoren na knap voorbereidend werk op de linkerflank. Coach De Mil verving Mwenda, Van den Keybus en Cambier door Tahara, Diatta en Hallaert. Club schakelde een versnelling hoger, op zoek naar de openingstreffer. Het was echter doelman Lammens die opnieuw een prachtredding in huis had en de bal in hoekschop klopte. Nadien bleef de bal gevaarlijk in het Brugse strafschopgebied hangen, gelukkig zonder erg, toen het schot nogmaals rakelings over doel scheerde. De 16-jarige Hallaert kreeg dé kans om Club de overwinning te schenken, maar hij schoot van dichtbij pal op de bezoekende doelman. Man van de match zou uiteindelijk Dendoncker worden. Hij kreeg de bal op een vrijschop en hoekschop telkens net niet over de doellijn. Net voor de toegevoegde tijd was het dan toch raak en scoorde hij het verlossende doelpunt, opnieuw op hoekschop. Een moeizame overwinning voor onze beloften die in hun laatste poulewedstrijd nog Lierse –Kempenzonen moeten bekampen.

Club Brugge: Lammens, Vervaque, Fuakala, Dendoncker, De Cuyper, Blomme, Ochieng, Van den Keybus (66’ Diatta), Cambier (66’ Hallaert), Mwenda (64’ Tahara), Appiah.

Doelpunten: 89’ Dendoncker 1-0.

BvB Beloften Club Brugge - Beloften Zulte Waregem

Related articles