Beloften winnen derde bekerpartij bij Lierse Kempenzonen met 1-2

Door de vele interlands en met het oog op de Youth League tegen PSG spaarde coach De Mil zijn team en speelden de U18 aangevuld met enkele beloften de bekerwedstrijd in en tegen Lierse-Kempenzonen. Door eerdere overwinningen tegen Zulte Waregem en Westerlo hadden de beloften zich al geplaatst voor de volgende ronde in de U21 bekercompetitie.

Kapitein Asoma trok meteen ten strijde en stuwde zijn piepjonge team voorwaarts. Al snel werd een eerste poging van hem afgeweerd in hoekschop. Lierse probeerde via snelle uitbraken de Brugse verdediging te verschalken, maar doelman Van Damme toonde regelmatig zijn kunnen. Hij voorkwam meermaals het scoren van de thuisploeg. De zeer bedrijvige Collette gaf een mooie assist aan Vanrafelghem maar ook de doelman van de Pallieters bleek moeilijk te verschalken. Op het kwartier moest hij zich toch een eerste maal gewonnen geven toen Mwenda de bal naar de oprukkende Collette bracht. Hij zorgde op zijn beurt voor een perfecte voorzet quasi vanop de achterlijn en Vanrafelghem werkte knap af. 0-1. Club kreeg vertrouwen en speelde de ganse eerste helft heel mooi combinatievoetbal. Ze tikten de bal rustig rond en zochten een opening door de defensie. Ravych kopte nipt naast doel en een schicht van Asoma ging rakelings over de deklat. Lierse kreeg nog een goeie mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar de bal verdween net over het Brugse doel.

 

Coach Hoefkens, die de taak van T1 waarnam, verving in de tweede helft Asoma en De Buyser door Diatta en Hautekiet. Het tempo lag beduidend lager dan in de eerste helft. Lierse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar bleef onmondig voor doel. Aan de overkant trapte Cambier op de doelman van Lierse, hij liet zo de 0-2 liggen. Doelman Van Damme toonde nogmaals zijn talent toen hij zonder vrees in de voeten van een doorgebroken Lierse-speler dook en de bal zuiver pakte. In de daaropvolgende tegenaanval kwam de bal voor de voeten van Mwenda, die via een carambole de bal van dichtbij tussen heel wat Lierse spelers in doel deed verdwijnen. De 0-2 was eindelijk een feit. Kort erna profiteerde Lierse echter van minder sterk verdedigen en de aansluitingstreffer stond op het scorebord. Het bleef spannend maar Blauw-Zwart bleef relatief makkelijk controle houden over de wedstrijd. Rosado en Engels vervingen nog Vanrafelghem en Mwenda. De Clubdoelman moest nog eenmaal met een knappe redding de 2-2 verhinderen. De laatste kans was voor Club, maar Cambier kende alweer pech toen zijn schot nipt naast de paal verdween. Met 9 op 9 plaatsen de beloften van Club Brugge zich makkelijk voor de volgende ronde van de U21 Bekercompetitie.

 

Club Brugge: Van Damme, Van Bost, Ravych, De Buyser (46’ Hautekiet), Mwenda (76’ Engels), Diagne, Collette, Cambier, Asoma (46’ Diatta), Vanrafelghem (68’ Rosado), El Boutaibe

Doelpunten: 14’ Vanrafelghem 0-1, 58’ Mwenda 0-2, 60’ X 1-2.

Lierse Kempenzonen - Beloften Club Brugge

Related articles