Beloften winnen eerste bekertreffen met 0-2 in Westerlo

De beloften wonnen hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de eerste ronde van de U21 bekercompetitie wonnen ze met 0-2 op Westerlo. Appiah en Dendoncker scoorden twee mooie doelpunten.

Coach Rik De Mil kon beroep doen op trainee Schoonbaert die samen met kapitein Voet het centrale verdedigingsduo vormde.  Westerlo startte met een dubbele verdedigingsgordel.  De thuisploeg rekende op een snelle counter om doelman Lammens te bedreigen. Ei zo na kwam Westel op voorsprong, maar de bal vloog naast een leeg doel. Onze youngsters waren verwittigd en speelden de bal rustig rond, zoekend naar een gaatje. Het eerste half uur kon Westerlo standhouden, maar Club trok het laken langzaam maar zeker naar zich toe. Appiah, Ochieng, Aelterman en Dendoncker mikten naast of op de doelman, maar net voor rest combineerde Ochieng op links vlot met Aelterman. Die zag de vrijstaande Appiah staan, die koelbloedig afwerkte.

 

De zeer actieve Aelterman kreeg de eerste reuzekans voor Club na de rust, maar opnieuw hield de lokale doelman een doelpunt tegen. Even erna werd Aelterman hard aangetrapt en werd hij vervangen door Baeten. Deze toonde zijn honger naar doelpunten en bekogelde als het ware het doel van de thuisploeg.  Scoren lukte vooralsnog niet. Appiah bleef een gesel voor de Westelse verdediging, maar ook hij kon de score niet verdubbelen. De ingevallen Van den Keybus trapte een voorzet perfect op het hoofd van Dendoncker die de bal in de rechterbovenhoek van het doel kopte. Eindelijk de verdiende 0-2 voor Club. Blomme verving nog Asoma. Club speelde de wedstrijd volwassen uit. Een keer kon Westerlo de sterke defensie van Club nog doen opschrikken toen een afgeweken bal op de paal ketste. Het bleef echter 0-2. Club moet nog tegen Lierse en Zulte-Waregem bekeren. De eerste twee van de poule gaan een ronde verder in de Beker van België.      

 

Club Brugge: Lammens, Vervaque, Schoonbaert, Voet, De Wolf, Dendoncker, Ochieng, Asoma (80’ Blomme), Aelterman (52’ Baeten), Mwenda (70’ Van den Keybus), Appiah.

 

Doelpunten: 39’ Appiah 1-0, 79’ Dendoncker 2-0

Related articles