Beloften winnen met 1-0 van KV Mechelen

Na de knappe zes op zes tegen Anderlecht en Gent volgde maandagavond alweer een topmatch voor onze beloften. Co-leider en ‘zwart beest’ KV Mechelen kwam op bezoek. Nieuwkomer Badji zorgde met een knappe volley voor de enige goal van de avond.

Op een doorweekt veld trokken onze youngsters meteen ten aanval. Kapitein De Cuyper testte met een hard afstandschot meteen de bezoekende doelman. Beide teams hielden mekaar goed in evenwicht. Er werd hard geknokt voor elke bal. Hautekiet en De Wolf hadden geen geluk met de afwerking. Club bleef drukken en Van den Keybus trapte een magistrale voorzet vanuit de rechter hoek voor doel. De bal viel eerst in het pak, maar kwam uiteindelijk terecht voor de voeten van Badji. De spits knalde recht in doel. Een verdiende voorsprong die De Cuyper net niet verdubbelde. Hij trapte een vrijschop nipt over de deklat. KV Mechelen kon pas op het einde van de eerste helft wat dreigen, maar de ballen vlogen telkens hoog over doel.

 

Ondanks de erbarmelijke staat van het veld bleven beide ploegen in de tweede helft zwoegen om de bakens te verzetten. Een mooie voorzet vanop rechts kwam bij de vrijstaande De Wolf, maar hij knalde pal op de doelman. KV Mechelen mikte op zijn beurt een mooie kans net over de deklat. Ochieng bediende na een knappe actie Aelterman. Helaas vloog de bal op de paal. Coach De Mil voerde enkele wissels door om de voorsprong te behouden. Mechelen deed er immers alles aan om de bordjes in evenwicht te brengen. Doelman Shinton gaf geen krimp en redde tot tweemaal toe knap. Van Der Brempt viel nog gekwetst uit na een mooie rush naar voor. Net voor affluiten flitste Badji bijna over de gehele lengte van het veld naar voor en trapte tot tweemaal toe op de Mechelse doelman. In de extra minuten mikten de bezoekers nog in het zijnet. Het werd een hard bevochten zege voor onze beloften die zo negen op negen pakken en met opgeheven hoofd richting Rennes vertrekken om zich op 12 februari te proberen plaatsen voor de volgende ronde van de Youth League.

 

Doelpunt: 22’ Badji 1-0

Club Brugge: Shinton, Vervaque, Van Der Brempt (85’ Fuakala), Hautekiet, De Cuyper, Asoma (74’ Blomme), Van den Keybus, De Wolf, Badji, Aelterman (82’ Diatta), Ochieng

Beloften Club Brugge - K V Mechelen Beloften

Related articles