Visual menu

zaterdag 17 augustus 2019 19:45

Beloften winnen met 1-2 bij Ajax

De Brugse U21 oefenden in de aanloop naar de competitiestart vriendschappelijk tegen Jong Ajax. Club, met nieuwkomers Sagna en Kossounou in de basis, won verdiend met 1-2 tegen de Nederlandse landskampioen.

Coach De Mil kreeg met onder andere Sagna, Kossounou en Shinton enkele spelers mee naar Nederland met ervaring bij de A-kern. Club en Ajax hielden bij de start van de match elkaar in evenwicht, met balbezit voor Ajax en kansen voor Blauw-Zwart. De Ketelaere, Sagna en De Cuyper wisten niet af te werken, waarna Ajax op het halfuur op voorsprong kon komen na een mooie combinatie. Club was niet aangeslagen en probeerde de druk op de defensie nog op te voeren. Na een actie op rechts kreeg Van der Brempt de bal tot bij De Ketelaere, die snoeihard uithaalde en de gelijkmaker enig mooi op het bord zette, meteen ook de ruststand.

 

Ajax kwam het scherpst uit de kleedkamer, maar Club herstelde het evenwicht. Beide teams kwamen dicht bij een tweede doelpunt, maar zowel Reiziger als Shinton lieten zich niet kennen. Twintig minuten voor affluiten lanceerde Van der Brempt Sagna, die de zestien in dook, maar dan foutief neergehaald werd. De Wolf mocht aanleggen voor een duidelijke strafschop en werkte beheerst af. De Brugse youngsters bleven koel in het wedstrijdslot en kwamen niet meer in de problemen. Club boekt zo een mooie zege in een boeiende partij.

 

Ajax: Reiziger – Van Gelderen, Kasanwirjo, Rensch, Salah-Edine – Llansana, Regeer, Unuvar – Tasci, Dostanic, Hansen

 

Club Brugge: Shinton – Van der Brempt, Fuakala, Kossounou, De Cuyper – Blomme (46’ Dendoncker), De Wolf (75’ Asoma), De Ketelaere – Sagna, Appiah (75’ Van Den Keybus), Wilkims (46’ Mwenda)

 

Doelpunten: 29’ 1-0 Rensch, 40’ 1-1 De Ketelaere, 71’ De Wolf (s)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in