Beloften winnen met 2-0 van OHL

De beloften konden de bekeruitschakeling doorspoelen met een driepunter tegen OHL. Coach De Mil kon beroep doen op Shinton en De Cuyper. Van der Brempt was nog net niet hersteld en moest nog passen voor de match. De wedstrijd werd uitzonderlijk gespeeld in Diksmuide. Het lokte heel wat Clubfans uit de Westhoek naar het gezellige stadion.

Onze youngsters grepen OHL direct bij de keel. Het leverde snel resultaat op. De bal kwam voor de voeten van kapitein De Cuyper. Hij aarzelde niet en knalde net onder de deklat binnen. 1-0. OHL was niet onder de indruk en dreigde regelmatig na snelle, vinnige uitbraken. Doelman Shinton neutraliseerde echter elke poging op doel. Bij een discutabele fase floot de scheidsrechter gelukkig geen strafschop voor OHL. Van Den Keybus was een echte geseling op de flank voor de bezoekers. Hij gaf steeds knappe voorzetten voor doel. Baeten kopte onbegrijpelijk naast. Asoma miste eveneens een open doelkans. Club verzuimde OHL voor de rust reeds af te maken.  

 

Ook in de tweede helft startte blauwzwart furieus. Alweer Van Den Keybus ontfutselde de bal bij de tegenstrever en bediende Aelterman. De bezoekende doelman kon nipt de bal wegtikken. De verdiende 2-0 kwam toch op het scorebord toen Baeten zijn eerste van het seizoen binnen trapte. OHL reageerde meteen en doelman Shinton klopte de bal uit de benedenhoek van het Brugse doel. De strijdlustige Vervaque toverde een knappe solo uit zijn hoed, rukte heel alleen op doorheen de Leuvense verdediging, maar zijn poging strandde op de doelman. OHL probeerde via enkele vrijschoppen doelman Shinton te verslaan, maar zijn clean sheet bleef overeind. Aelterman miste de 3-0 toen zijn lob net naast doel verdween. In de laatste seconden van de wedstrijd strandde een poging van Baeten, perfect bediend door de doorgebroken Appiah, op de paal.  Een verdiende overwinning die de beloften tot op één punt van leider Anderlecht brengt. Onze youngsters hebben wel een match minder gespeeld.

 

Doelpunten: 4’ De Cuyper 1-0, 51’ Baeten 2-0
Club Brugge: Shinton, Vervaque, Fuakala,  Hautekiet, De Cuyper, Blomme, Van Den Keybus, Asoma (74’ Engels), Baeten, Aelterman (86’ Appiah), Ochieng.

Beloften Club Brugge - OHL Beloften

Related articles