Beloften winnen spannende derby tegen Cercle met 4-3

Maandagavond stond de laatste derby van dit seizoen op het programma. In Play-Off 1 van het beloftenvoetbal gaf Club de buren van Cercle partij. Het zag er lang slecht uit, maar De Kuyffer zorgde met een hattrick mee voor de 4-3 zege.

Coach De Mil kreeg opnieuw de beschikking over Dion Cools, die verder matchritme opdeed, terwijl bij Cercle enkele youngsters uit Monaco meespeelden. Het was spits De Kuyffer die de aandacht naar zich toetrok in de beginfase met een schot dat de paal scheerde. Ook Fadiga was nog dicht bij een doelpunt, maar het was Cercle die met een gelukje kon scoren. Shinton trapte de bal uit tegen de rug van een tegenstander, waarna het leer ongelukkig in eigen doel caprioleerde. Cambier en Cools op vrije trap zochten naar de gelijkmaker, maar alweer volgde een koude douche: 0-2 op hoekschop.

 

Club bleef niet bij de pakken zitten en trok opnieuw in de aanval. De Kuyffer trapte eerst nog op de doelman, maar kopte even later na een heerlijke hoekschop van Cools wel in doel. De druk bleef hoog en De Kuyffer kon opnieuw scoren nadat hij de bal over de doelman wipte en met het hoofd afwerkte. Het spelbeeld bleef in één richting gaan, maar ook in de tweede helft waren de buren koelbloedig. Koshi recupereerde de bal en lobde hem over de doelman vanop grote afstand. 2-3. Het antwoord van Club kwam er via een pegel op de deklat door Baiye, waarna de druk nog hoger werd. Schoonbaert zorgde met een rebound eerst nog voor de gelijkmaker en even later moest een duidelijk moegestreden Cercle nog een strafschop toestaan. De Kuyffer, die foutief afgestopt werd, zette zelf de elfmeter om en vervolledigde zo zijn hattrick. 4-3 is de opmerkelijke eindscore in een wedstrijd met éénrichtingsvoetbal.

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert, Fuakala, Voet (64’ Van Den Keybus), Fadiga (46’ De Cuyper), Van Oudenhove, Cools, Baiye, De Kuyffer, De Ketelaere, Cambier (46’ Osei-Berkoe)

 

Doelpunten: 12’ Deman 0-1, 25’ X 0-2, 29’ De Kuyffer 1-2, 38’ De Kuyffer 2-2, 49’ Koshi 2-3, 74” Schoonbaert 3-3, 94’ De Kuyffer 4-3.

Beloften Club Brugge - Beloften Cercle

Related articles