Beloften zetten AA Gent in extremis opzij met 3-2

Na de topprestatie tegen PSG in de Youthleague liet coach De Mil enkele sterkhouders rusten op de bank. Sagna was de enige speler van de eerste ploeg die afzakte.

Beide ploegen vonden in de aanvangsfase moeilijk een opening. Het duurde dan ook geruime tijd eer de doelmannen in actie moesten komen. Baeten werd pas na 20 minuten in schietpositie gebracht, maar de bezoekende doelman blokte zijn schot af. Kapitein Dendoncker kon zich nadien doorzetten en knalde mooi in doel. De ref keurde het doelpunt echter af. Een twijfelgeval. Niet geklaagd want kort nadien kon Appiah op zijn beurt op doel knallen. Zijn bal week af en verdween naast de keeper tegen de netten. 1-0. De zeer bedrijvige Appiah gaf via een knap opwippertje een perfecte assist aan Sagna. De doelman van de Buffalo’s pakte de bal net voor hij op doel kon trappen. In plaats van 2-0 werd het 1-1. De bal viel in het geharrewar voor het Brugse doel verkeerd en Gent kon de bordjes gelijk hangen.  Vijf minuten voor de rust bediende Sagna met een schitterende assist de vrijstaande Baeten die van dichtbij net naast doel kopte. Een misser die zuur opbrak want Gent counterde net voor rust en scoorde de 1-2, nadat doelman Van Rie de eerste poging nog redde.

 

De tweede helft was aanvankelijk een kopie van de eerste. Beide doelmannen kregen alweer weinig werk. Coach De Mil greep in en bracht met De Cuyper, De Wolf, Van den Keybus en Aelterman vier sterkhouders in.  Doelman Van Rie moest af en toe zijn kunnen tonen en verhinderde een grotere achterstand. De Wolf werd net voor het penaltygebied foutief gestopt. Appiah trapte de vrijschop nipt naast. Bij een uitbraak op links waagde Aelterman zijn kans en trapte met volle kracht richting doel. De Gentse goallie was verrast en werkte de bal in doel. Onze youngsters waren niet tevreden met een gelijkspel. De Cuyper en Appiah zetten een enig mooie aanval op gekruid met enkele één-tweetjes, maar De Cuyper trapte net naast het Gentse doel. De wedstrijd leek dan toch op een gelijkspel te eindigen. Tot doelman Van Rie een laatste maal de bal ver uittrapte. Hij kwam terecht bij de razendsnelle Appiah die op het bezoekende doel afstormde. Hij werd foutief afgestopt en de ref gaf terecht een penalty. De Wolf klaarde de klus en trapte de bal keihard in doel. 3-2. Een hardbevochten maar zeer verdiende overwinning voor onze beloften. Maandag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma bij het zwarte beest KV Mechelen. Hopelijk gaan onze beloften door op hun elan en leggen ze ‘achter de kazerne’ ook geel en rood over de knie.

 

Club Brugge: Van Rie, Vervaque, Fuakala, Dendoncker, De Buyser (63’ De Cuyper), Asoma, Sagna, Diatta (63” De Wolf), Baeten (69’ Aelterman), Mwenda (63’ Van den Keybus), Appiah.

Doelpunten: 26’ Appiah 1-0, 36’ X 1-1, 42’ Y 1-2, 77’ Aelterman 2-2, 93’ De Wolf 3-2. 

Club Brugge Beloften - AA Gent Beloften

Related articles