Beloftenderby eindigt op scoreloos gelijkspel

Al voor de vierde keer dit seizoen troffen de beloften hun buren van Cercle. Een uiterst gemotiveerde stadsgenoot gooide alles in de strijd en haalde er een gelijkspel uit.

Doelman Shinton moest al snel een eerste maal gevat tussenkomen om de nul op het bord houden. Het duurde enige tijd tot onze youngsters het evenwicht konden herstellen. Osei-Berkoe kopte de eerste kans van Blauw-Zwart over en De Kuyffer vond de thuisdoelman op zijn weg. De Ketelaere toverde een mooie individuele actie op links uit zijn hoed en besloot uiteindelijk net naast doel. Hij was de draaischijf van een steeds beter acterend Club. De Bruggeling bracht De Kuyffer opnieuw in stelling, maar ook nu ging de bal niet binnen. Kapitein Schoonbaert besloot op de doelman na een vrije trap van De Cuyper. Een laatste knappe actie van Van Der Brempt bracht Osei-Berkoe voor doel, maar de bal ging naast.

 

De tweede helft was nauwelijks gestart of Cercle viel met tien na een zoveelste ernstige overtreding, ditmaal op de doorgebroken De Kuyffer. De scheidsrechter zou nog heel wat gele kaarten uitdelen aan de thuisploeg die het steeds moeilijker kreeg en loerde op de counter. Doelman Shinton hield knap zijn netten schoon op een gevaarlijke hoekschop van groenzwart. Coach De Mil bracht nieuwe krachten in met Declerck en Van den Keybus. Cercle werd nog meer teruggedrongen, maar hield stand. Ook Cambier en Vanacker werden in de strijd gegooid. Het regende kansen voor Club, maar de thuisdoelman kon dankzij enkele ultieme reddingen verhinderen dat Cambier, De Kuyffer en Schoonbaert scoorden. Een doelpunt van De Kuyffer na een assist van Declerck werd afgekeurd voor buitenspel. Onze beloften hebben er werkelijk alles aan gedaan om de derby te winnen, maar de doelman van Cercle stak er een stokje voor. De competitie ligt nu even stil omdat onze youngsters deelnemen aan het vermaarde tornooi in Viareggio, Italië.

 

Club Brugge: Shinton, Schoonbaert, Fuakala, De Cuyper, De Wolf (72’ Van den Keybus), Van Oudenhove, Van Der Brempt (80’ Vanacker), Ugur (72’ Declerck), De Kuyffer, De Ketelaere, Osei-Berkoe (80’ Cambier).

Beloften Cercle Brugge - Club Brugge Beloften

Related articles