zondag 22 januari 2023 17:45

Benfica wint met ruime cijfers van Santa Clara

Zaterdag speelde Benfica op bezoek bij staartploeg Santa Clara. Het werd een vlotte 0-3 zege na twee vroege doelpunten van Aursnes en Ramos. Nieuwkomer Guedes scoorde het derde doelpunt in het slot van de wedstrijd.

Benfica kwam al vroeg op voorsprong op verplaatsing in de Azoren. Fernandez dropte de bal in de zestien en Fredrik Aursnes kopte de 0-1 laag in de verste hoek. Na een kwartier spelen werd het al 0-2 voor de bezoekers uit Lissabon. Een lage voorzet van Grimaldo werd door spits Gonçalo Ramos aan de eerste paal laag voorbij de doelman gemikt. Meteen het twaalfde doelpunt van de topschutter in de Portugese competitie. Gabriel Silva dreigde aan de overzijde met een schot voorlangs voor de thuisploeg, maar het was Benfica dat de controle over de wedstrijd hield. Benfica probeerde nog verder uit te lopen via Ramos, maar ditmaal stopte doelman Batista de doelpoging. Ook een afstandsschot van Draxler werd gekeerd en in de herneming besloot Ramos voorlangs.

Benfica
Benfica

In de tweede helft hielden de bezoekers alles onder controle. Bijna zorgde balverlies van de defensie van Benfica voor de aansluitingstreffer, maar het schot van Gabriel Silva werd in hoekschop gewerkt door een verdediger. Uiteindelijk was het Benfica dat nog een extra doelpunt wist te scoren. Een schot van de ingevallen Goncalo Guedes week nog af op een been en ging tegen de netten. Gonçalo Guedes, een jeugdproduct van Benfica nota bene, werd gehuurd van Wolverhampton en keerde zo na enkele jaren in het buitenland terug naar Portugal. 0-3 was meteen de eindstand in deze wedstrijd. Benfica behoudt zo in het klassement vier punten voorsprong op eerste achtervolger Braga. (KN)

Benfica: Odysseas Vlachodimos - Alex Grimaldo, Morato, Antonio Silva, Alexander Bah - Enzo Fernandez, Florentino Luis (64’ David Neres) - Fredrik Aursnes (64’ Chiquinho), Julian Draxler (82’ Joao Neves), Joao Mario (64’ Gonçalo Guedes) - Goncalo Ramos (90’ Petar Musa). 
Doelpunten: 9’ Aursnes (0-1), 16’ Ramos (0-2), 80’ Guedes (0-3).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in