Benoît Poulain: “Anderlecht was sterker dan vorig seizoen”

Benoît Poulain hield samen met Denswil en Mitrovic het Brusselse spitsenduo in bedwang. De Franse verdediger kwam wel goed weg toen de VAR een strafschop omzette naar een vrije trap, na een fout op Amuzu.

Text: 

“Het was belangrijk om thuis te winnen. Dit dan nog eens tegen Anderlecht, de leider van het klassement. Het is alvast een goede start van het kampioenschap. Ik vond Anderlecht sterk, sterker dan vorig jaar. En dus heeft Club hier een goede match gespeeld. We hebben veel kansen gehad om te scoren, maar het bleef bij twee doelpunten. Ik was zelf betrokken bij twee belangrijke fases. Eerst mijn kopbal op de paal en dan in de handen van de doelman. Jammer dat ik daar niet scoorde. De tweede fase was een tackle aan de zestien. De scheidsrechter floot strafschop, maar de VAR corrigeerde de scheids. Een goede hulp alvast. Bij Anderlecht kennen we veel spelers. Ik heb vaak met Santini samen gespeeld bij Kortrijk en het pad van Trebel hebben we ook al veel gekruist. We lieten ze tot geen grote kansen komen. We hebben alvast een goede groep om opnieuw de titel te winnen.”

Benoît Poulain
Benoît Poulain

Donderdag is er de loting voor de Champions League. “Het belangrijkste is dat we goede dingen willen tonen. Ik heb alvast geen voorkeur, we zien wel wie er uit de bus valt. Nu zitten er wel betere ploegen in, dus het wordt wellicht een moeilijkere loting dan de vorige keer. We willen alvast beter doen dan toen. Maar ik heb vertrouwen in wat er komt.” (KN)

Related articles